GÜNDEM › 2.el otomobil alırken bu parayı ödememeye dikkat edin!

2.el otomobil alırken bu parayı ödememeye dikkat edin!

20 Kasım 2013 / 08:53 Tüketiciler, özellikle ikinci elde ortalama 120 TL'yi bulan aracı kurum masraflarını ödemeyebilirler.

2.el otomobil alırken bu parayı ödememeye dikkat edin!

E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, gün geçtikçe, e-İmza ile standart sayılabilecek uygulamalar dışında farklı işlemler de yapılmaya başlandığını belirterek, özellikle bu işlemleri zaman ve bütçe kaybı yaşamadan yapabilmenin tüketiciler için büyük kazanç olduğunu ifade etti.

"İkinci el araç alım-satımı için e-İmza uygulaması devreye sokuldu ama vatandaşlar bunun avantajını bilmiyor" diyen Orhun, özellikle ikinci el araç alım-satım işlemlerinde aracı kurumlara 80-150 lira arası bir para ödemeden, kurumlar arasında saatlerce koşuşturmadan sonuca ulaşmanın artık mümkün olduğunu kaydetti.  "Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi (ASBİS) kapsamında sıfır ve ikinci el araçların satışla devir tescil işlemleri elektronik imza (e-İmza) ile elektronik ortamda yapılabiliyor. Uygulama ile araçların trafik, maliye, muayene ve sigorta ile ilgili bilgileri elektronik ortamdan notere ulaştırılarak, hem zamandan ve maliyetten tasarruf ediliyor hem de işlemler elektronik ortamda güvenle gerçekleştirilip saklanıyor.

Sistem üzerinden kolayca işlemlerinizi gerçekleştirmek ve 120 TL'lik ödenmesi gereken bir bölümden tasarruf etmek isterseniz bunun için öncelikle "e-imza" edinmeniz gerekiyor.

(kaynak: Vatan Gazetesi) 

 

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR