SEKTÖREL › 400 bini geçen ilk elektrikli otomobil!

400 bini geçen ilk elektrikli otomobil!

11 Mart 2019 / 11:53 NISSAN’ın elektrikli modeli LEAF, 400 bin adetlik satışa ulaşarak bir rekora imza attı

400 bini geçen ilk elektrikli otomobil!

Otomotiv endüstrisinde elektrikli otomobiller üzerine yapılan çalışmalar hızlandı. Pek çok marka da ilk elektrikli modellerini son birkaç yılda tanıttı. Buna karşılık bazı markalar ise elektrikli otomobiller konusunda ciddi bir deneyime sahip. Örneğin NISSAN'ın elektrikli otomobili LEAF 2010 yılından beri yollarda. Elektrikli sürüş deneyimini erişilebilir fiyatlarla sunan LEAF, 9 yılda toplam 400 bin satış adedine ulaşarak bir rekora imza attı. 

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili ünvanını elinde bulunduran NISSAN LEAF, son dönemde Kuzey Avrupa, Çin, Japonya ve ABD’de yoğun ilgi görüyor. 2018 yılında Avrupa’da da en çok satan elektrikli otomobil olan LEAF, aynı zamanda Norveç’te en çok satan binek otomobil olmuştu. 

NISSAN’ın Global Pazarlama, Satış ve Elektrikli Araçlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Daniele Schillaci konuyla ilgili olarak, “Bu bizim için bir dönüm noktası. Sayısı bugün 400 bine ulaşan ve gittikçe artan müşterilerimizin NISSAN LEAF’e duyguğu güven ve heyecanın güçlü bir göstergesi.” dedi. 

2010 yılından bu yana LEAF sahiplerinin arabalarıyla kat ettiği yol toplamda 10 milyar kilometreyi geçerken, bugüne kadar satılmış olan tüm LEAF’ler her yıl 3,8 milyon varil petrolden tasarruf sağlıyor. 

fe89299362dd8bb0dc37694f67bc258b_0.jpg

LEAF E-PLUS İLE DAHA FAZLA MENZİL

CES 2019’da yenilenen versiyonu LEAF E-Plus ile müşterilerine güç ve menzil açısından daha fazla seçenek sunan NISSAN 2019 yılı için de dünyanın en çok tercih edilen elektrikli markası olma yolunda ilerliyor. NISSAN LEAF E-Plus, NISSAN Intelligent Mobility’i “Akıllı Güç, Akıllı Sürüş ve Akıllı Entegrasyon” alanında kaydedilen ilerlemeyle temsil ediyor. NISSAN LEAF, 322 km’ye varan sürüş menzili, neredeyse sessiz çalışan motoru, yumuşak ve hassas gaz pedalı ile birçok müşterinin ihtiyacını karşılarken, NISSAN LEAF E-Plus %40’ın üzerinde bir artış ile 458 km’lik bir sürüş menzili sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR