YENİ MODELLER › Acura NSX Concept

Acura NSX Concept

11 Ocak 2012 / 18:44 Honda'nın efsanevi süperspor modeli NSX'in yeni nesli, Acura logolarıyla sahneye çıktı

Acura NSX Concept
Honda'nın 2005 yılında efsanevi süperspor modeli NSX'in üretimini durdurması, özellikle marka tutkunlarında büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. GT yarışları için yıllar sonra geliştirilen Honda HSV-010'un yeni nesil NSX olabileceği umudunu taşıyan fanatikler şimdi yepyeni bir NSX konseptiyle tanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Japon üretici, yeni NSX konseptini, Amerika pazarında satılan lüks marka Acura'nın logolarıyla tanıttı.

Acura NSX konsepti, tıpkı önceki model gibi iki kişilik, gövdesi hafif materyallerden oluşan ve ortadan motorlu bir süperspor. V6 VTEC motor, çift kavramalı şanzıman ve Sport Hybrid SH-AWD sistemiyle donatılan otomobildeki V6 motor, gücünü arka tekerleklere aktarırken, SH-AWD sistemindeki iki elektrik motorunun gücüyse, yatay tork kontrol sistemiyle ön tekerleklere yönlendiriliyor. Bunun da otomobilin özellikle viraj alma kabiliyetini üst noktalara taşıdığı açıklanıyor. Otoriteler tarafından, otomobilin gücünün 400 bg civarında olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde üretime geçmesi planlanan yeni Acura NSX, Honda Amerika'nın Ohio'daki R&D merkezindeki mühendislik ekibi tarafından geliştirilecek.

ÇOK OKUNANLAR