
Alman hükümetinden bazı üreticilere emisyon şoku!
23 Nisan 2016 / 18:52 VW, Opel, Audi, Mercedes-Benz ve Porsche 630.000 dizel aracını geri çağıracak

Bir Alman hükümet sözcüsünün yaptığı açıklama Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes-Benz ve Porsche tarafından üretilen dizel motorlu toplam 630.000 otomobilin emisyon işletim yazılımındaki bir sorun nedeniyle geri çağırılması gerektiğini ortaya çıkardı. Alman hükümeti Volkswagen Grubu’nun dieselgate olayının geçtiğimiz yıl Eylül ayında ortaya çıkmasının ardından bazı üreticilerin ürettikleri çeşitli dizel modellerin gerçek NOx değerlerini bulmak amacıyla çeşitli testlerin yapılmasının emrini vermişti. Yapılan testler yalnızca Volkswagen Grubu’nun ürettiği çeşitli otomobillerde söz konusu illegal yazılıma rastlandığını ortaya çıkartmıştı. Buna ek olarak Avrupa’da yapılan bazı ek testler bazı markaların belirli durumlarda emisyon düşürmek adına bir yasal boşluk bulup bu durumdan faydalandığını ortaya çıkardı.
Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Alman motorlu araç otoritesi KBA ek testler uyguladı ve yasadaki bu boşluktan faydalanılmasının hukuka uygun olup olmadığını sorguladı. Yukarıda bahsedilen açıklama ile birlikte Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes-Benz ve Porsche’nin ürettiği 630.000 dizel otomobilin “gelecekte daha az çevre kirliliğini sağlamak amacıyla sıkılaşan yasalar nedeniyle” emisyon yazılım uygulamasının elden geçirilmesi amacıyla geri çağırılması gerektiği duyurulmuş oldu.
Bu konu ile uzaktan ilgili olarak ise, Volkswagen Grubu dieselgate olayını çözüme kavuşturmak adına 16.2 milyar euro’luk bütçenin hazır olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Haber: Ege Geçyatan
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS