GÜNDEM › Audi 3-boyutlu printer ile geçmişine göz kırptı

Audi 3-boyutlu printer ile geçmişine göz kırptı

08 Kasım 2015 / 15:30 Ingolstadt merkezli üretici 3-boyutlu printer kullanarak ölçekli bir 1936 model Auto Union Typ C üretti

Audi 3-boyutlu printer ile geçmişine göz kırptı

Audi Toolmaking bir 3-boyutlu printer kullanarak 1936 model Auto Union Typ C’nin 1/2 ölçekli bir koypasını üretti. Bir milimetrenin yaklaşık 30 binde biri, yani bir insan saç telinin çapının yarısı, büyüklüğünde metalik bir toz kullanan seçici-sinterleme lazer teknolojisi kullanılarak ortaya çıkarılan bu modelde kullanılan bu teknolojinin bir hayli esnek olduğu ve geleneksel yöntemlerle yeniden üretilmesi zor olan kompleks geometrilere sahip parçaların üretiminin bu teknoloji ile üretilebileceğinin altı çiziliyor.

Audi şu anda uzunluğu 240 mm, yüksekliği ise 200 mm’yi aşmayan çelik ve alüminyum parçaların 3 boyutlu olarak basılabildiğini söylüyor ve üç boyutlu olarak basılmış parçaların ısıtılarak şekil verilmiş veya kalıpla basılmış parçalara kıyasla daha yoğun olduğunun bilgisini paylaşıyor. Volkswagen Grubu’nun şu anda dokuz farklı ülkede 14 farklı alet üretme merkezi bulunuyor. Audi 1/2 ölçekli 1936 Auto Union Typ C’yi ortaya çıkarırken metal baskı yöntemini kullandığını açıklarken, bu alandaki Ar&Ge’nin en önemli hedefinin metal yazıcıların seri üretime adapte edilmesi olduğunu bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR