YENİ MODELLER › Audi A3

Audi A3

08 Mart 2012 / 21:10 Yeni A3 selefiyle benzer bir görünüme sahip olsa da önemli yenilikler içeriyor

Audi A3
Yeni Audi A3'ün yeni neslinde nasıl bir tasarıma kavuşacağı büyük bir merak konusuydu. Ancak görünen o ki, Audi bu başarılı modelinde riske girmek istememiş, çünkü yeni A3, yerini aldığı modele benzer bir siluete sahip. Bu benzerlik, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen aracın, yenilenerek potansiyel bir rakip haline gelen yeni Mercedes A-Serisi kadar dikkat çekememesine neden oldu.

Yeni A4 ile benzer bir ön tasarıma sahip olan A3'ün gövde yapısında ve teknolojisindeyse önemli yenilikler bulunuyor. 3 kapılı versiyonu 4.24 metre uzunluğunda olan otomobilin dingil mesafesi 23 mm artışla 2.6 metreye çıkarılmış. Bunun yanında genişlikte de 12 mm'lik bir artış bulunuyor. Opsiyon olarak sunulan ve kompakt sınıfta ilk defa uygulanan komple LED farlar da A3'ün önemli yeniliklerinden biri. 11 mm kalınlığında 7 inçlik LCD ekrana sahip olan son nesil MMI navigasyon sisteminin de sunulduğu yeni A3'ün kabinindeyse sadelik ve ergonomi ön planda. Ön konsol Audi A1 ile benzer detaylara sahip.

Yeni A3 yerini aldığı modelden daha hafif bir gövdeye sahip. Bazı şasi parçalarında, egzoz sisteminde ve kabinde yapılan hafifletme çalışmaları sonucunda A3'ün 1.4 TFSI motor seçeneğinin ağırlığı 80 kg azaltılarak 1175 kg'ye düşürülmüş. A3'ün motor gamıysa TDI ve TFSI ünitelerden oluşuyor. 122 bg gücündeki 1.4 TFSI baz benzinli motorun 100 km'de ortalama 5.2 lt yakıt tükettiği açıklanıyor. Audi Valvelift sistemine ve Termal yönetim sistemine sahip olan 180 beygirlik 1.8 TFSI ünitenin tüketimiyse 5.6 litre olarak veriliyor. A3'ün dizel gamıysa 1.6 ve 2.0 litrelik TDI ünitelerden oluşuyor. Ortalama yakıt tüketimi 3.8 litre 1.6 TDI ünitenin sadece 99 g/km'lik emisyona sahip olduğu açıklanmakta. Audi, yeni A3'ün alternatif yakıtlı versiyonlarını da geliştiriyor. Otomobilin Avrupa'da, doğal gaz ya da Audi e-gas ile çalışan CNG versiyonu da olacak.

ÇOK OKUNANLAR