
Audi fiberglas helezon üretti...
09 Temmuz 2014 / 20:58 Audi’nin yeni fiberglas helezonları çelik olanlara göre yüzde 40 daha hafif

Audi mühendisleri tarafından uzun Ar-ge çalışması sonucu geliştirilen ultra hafif helezonlar, fiberglasın şekillendirilmesiyle ve plastik tutkalla (epoxy resin) kaplanmasıyla üretiliyor. Yeşil renkli yeni nesil helezonlar, çelik helezonlara oranla daha kalın olmasına rağmen, daha hafif ve daha güçlü oluyor.
Üst orta segment bir araçta kullanılan bir çelik helezon 2,2 kilogram ağırlığında olurken, Audi’nin geliştirdiği fiberglas helezon ise 1.6 kilogram geliyor. Böylece kullanıldığı araçta, yüzde 40 oranında ağırlık tasarrufu elde ediliyor.
Fiberglas helezonlar, araç temizliğinde kullanılan kimyasal maddelerden veya kötü yol koşullarında ortaya çıkan küçük taşlardan da daha az etkileniyor. Audi, yeni nesil helezonların kullanımına 2014 yılı sonuna kadar, üst orta segment modellerde başlanacağını açıkladı.
Haber: Ege Geçyatan
-
OMODA 5 Ultima Türkiye'de...
OMODA 5, en üst donanım seviyesi olan Ultima ile Türkiye’de satışa sunuldu
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS