GÜNDEM › Audi Frankfurt’ta iki yeni modelini tanıtıyor...

Audi Frankfurt’ta iki yeni modelini tanıtıyor...

16 Eylül 2015 / 20:26 Alman üretici Frankfurt Otomobil Fuarı’nda e-tron quattro konseptinin yanı sıra, S8 plus ve yeni nesil A4’ü de gösteriyor

Audi Frankfurt’ta iki yeni modelini tanıtıyor...

Audi’nin elektrikli SUV konsepti e-tron quattro’yu Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterdiğini geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk. Merkezi Almanya’nın Ingolstadt kentinde yer alan üretici, en çok satan model ailesi olan A4’ün yeni neslini, Frankfurt’ta tanıtıyor. Teknoloji ve estetiği buluşturan yeni A4’ün geliştirme çalışmalarında öncelik karbon emisyonlarının azaltılmasına ağırlık verilirken, kullanılan tüm teknolojilerde sürüş direncini azaltmaya odaklanıldı. Yeni A4’teki geliştirmelerin en önemlilerinden biri aerodinamik; A4 Sedan, 0.23 Cd’lik değer ile sınıfının en iyi hava sürtünme katsayısına sahip. Bir önceki nesle göre otomobilin boyutları büyüdü ancak, büyüyen boyutlara rağmen ağırlıkta 120 kg’ye varan azalma elde edildi. Audi Matrix LED farlar, Audi akıllı telefon arayüzü, 3D ses veren Bang & Olufsen Ses Sistemi, kablosuz şarj yapan Audi telefon kutusu, ön cama görüntü yansıtma, yeni sürücü asistan sistemleri ve Audi bağlantı hizmetleri gibi sistemler ise yeni Audi A4’ün öne çıkan teknolojik özellikleri arasında yer alıyor.

Audi’nin Frankfurt’ta sergilediği bir başka önemli otomobil ise markanın amiral gemisinin en sportif versiyonu olan S8 plus. Premium segmentin en sportif sedanı olan S8 plus’ın gövdesi, alüminyumdan üretilen bölümleri arttırılarak daha hafif ve dinamik bir yapıya ulaştı. Boş ağırlığı sadece 231 kilo olan bu gövde, Audi’nin Ultra hafiflik teknolojisinin de geldiği son noktayı gösteriyor. Audi Space Frame teknolojisiyle üretilen S8 plus, segmentindeki en hafif otomobil olarak öne çıkıyor. Yeni otomobilin 4-litre hacimli V8 TFSI motoru 605 bg güç üretirken, otomobilin 305 km/s’lik maksimum hıza sahip olmasını sağlıyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenen bu motor maksimum performans sağlarken, S8 plus için özel olarak geliştirilen adaptif sportif süspansiyonlar ve dinamik direksiyon sistemi ise sportif sürüşü, konfor ile buluşturuyor. Audi S8 plus, Almanya’da sadece kendisi için tasarlanan 21 inç jantlarla satışa sunulacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR