GÜNDEM › Audi RS6 Avant

Audi RS6 Avant

05 Aralık 2012 / 23:46 Yeni nesil Audi RS6 Avant, teknik verileri ve performansıyla süpersporları aratmıyor

Audi RS6 Avant
Audi, RS6 Avant modelinin yeni neslini duyurdu. Süperspor otomobilinden, bir aile kurduğu için vazgeçenlere ilaç niyetine üretilen RS6 Avant, station wagon karoserin fonksiyonel yapısını, alışılmışın dışındaki sayısal verilerle birleştiriyor. RS6 Avant’ın kalbindeki 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motor, 560 bg güç ve 700 Nm torku, 8-ileri tiptronic şanzımanla dört tekerleğe birden aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede çıkan performans yüklü Audi’nin son hızıysa elektronik olarak 250 km/s’de sınırlandırılmış.

RS6 Avant'ın güçlü motoru start/stop fonksiyonunun yanı sıra, güce gereksinim duyulmadığı zamanlarda yakıt tüketimini en aza indirmek için 4 silindiri kapatan bir teknolojiyle de donatılmış. Verimliliği artıran Cylinder on Demand (silindir kapatma) sistemi, düşük-orta seviyedeki yük ve motor hızlarında, 2, 3, 5 ve 8 numaralı silindirlerin emme ve egzoz valflerini kapatıyor. Bu sayede otomobilin selefinden %40 daha tasarruflu olduğu belirtilirken, 100 km’deki ortalama tüketim 9.8 litre olarak veriliyor.

RS6’nın 20 inçlik parlatılmış jantları, agresif görünümünü destekleyen ön splitter ve arka difüzörü ile 20 mm alçaltılmış şasisi, sportif kıyafetini tamamlıyor. Opsiyonel olarak sunulan 420 mm'lik karbon seramik fren diskleri ve çelik helezonlarla üç kollu bağlantıya sahip süspansiyon sistemi de RS6 Avant'ın özellikleri arasında.

Haber:Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR