YENİ MODELLER › Audi S3 Sportback

Audi S3 Sportback

17 Şubat 2013 / 13:07 Audi, 280 bg gücündeki tamamen yenilenmiş S3 Sportback modelini sundu

Audi S3 Sportback
Audi'nin S logolu performans modellerinin en yenisi olan S3 Sportback, beş kapının kullanışlılığını yüksek performansla birlikte sunuyor. 280 bg güç ve 380 Nm tork değerleri sunan 2-litrelik TFSI turbobenzinli motora sahip olan S3 Sportback, 100 km'de 6.9 litre olarak açıklanan ortalama yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

6-ileri S tronic şanzımanla donatıldığında sıfırdan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede çıkan S3 Sportback'in maksimum hızıysa 250 km/s olarak sınırlandırılmış. Markanın yeni nesil quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan otomobilin, yağmur veya kar dahil her koşulda dinamizmini koruduğu açıklanıyor.

Yüksüz ağırlığı 1.445 kilogram olan Audi S3 Sportback’in hafif konstrüksiyonu dinamik performansını destekler nitelikte. Bir önceki modele göre 70 kilogram daha hafif olan beş kapılı S3’ün yolcu bölümünde büyük oranda güçlendirilmiş çelik kullanılmış, ön tampon ve motor kapağıysa alüminyumdan imal edilmiş. S3 Sportback’teki 2.0 TFSI motor da bir önceki motora kıyasla 5 kilogram daha hafif. Otomobilde ayrıca Audi drive select sistemi de standart olarak sunuluyor. Bu sistem elektronik gaz pedalının hassasiyetini, S tronic’in vites geçişlerinin ve direksiyon tepkilerini ayarlıyor. Sürücü, sadece bir düğmeye basarak bu özelliklerin konfor, otomatik, dinamik veya yüksek verimlilik modlarında çalışmasını seçebiliyor.

Standart Xenon plus farlara alternatif olarak Audi, bu kompakt modelde komple LED farlar da sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR