YENİ MODELLER › Audi’den cep roketi: S1 ve S1 Sportback!

Audi’den cep roketi: S1 ve S1 Sportback!

12 Şubat 2014 / 18:09 Audi’nin yeni süperminisi S1'in detayları ortaya çıktı

Audi’den cep roketi: S1 ve S1 Sportback!

Audi, 2014 S1 ve S1 Sportback’in detaylarını otomobilin önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak resmi tanıtımı öncesinde açıkladı. Üç ve beş kapılı olarak satın alınabilecek olan otomobil A1 model gamının en üstünde yer alacak. Otomobil ayrıca sahip olduğu sportifliği dışa vurmak amacıyla kaslı tamponlarının ve kapı eşiklerinin yanında dört egzoz çıkışı ve arka kanata sahip olacak.

231 bg maksimum güç ve 370 Nm maksimum tork üreten 2.0 litrelik TFSI motor ile canlanan otomobil, bu gücü yere quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktaracak. Bu ikili S1’in 0-100 km/s sprintini 5.8 sn’de tamamlamasına yardım ederken S1 Sportback arka kapılarının getirdiği ağırlık sebebiyle aynı hıza 0.1 sn daha geç ulaşacak. Her iki versiyonun maksimum hızı ise fabrika tarafından 250 km/s olarak verilmiş.

Audi’nin yeni süperminisi standart olarak 17 inçlik alaşımlarını çevreleyen 215/40 R17’lik lastikler ile birlikte sunulacak. Opsiyonel 18 inçlik alaşımlar ise 225/35 R18’lik lastikler ile birlikte gelecek. Otomobil ayrıca xenon plus ön farlara ve LED arka farlara sahip olacak. 310 mm’lik ön diskler ise S1 logosu taşıyan kırmızı renkte kaliperleri ile dikkat çekecek. quattro stil paketleri ise otomobilin hem dışı hem de iç mekanı için ayrı ayrı sunulacak.

İç mekan ağırlıklı olarak siyah rengi ve koyu gri detaylarıyla dikkat çekerken, fırçalanmış pedallar spor koltuklar ile birlikte standart olarak gelecek. Ayrı bir kafalığa sahip olmayan S spor koltuklar ise opsiyon listesinde seçilmeyi bekleyecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR