
Audi’den cep roketi: S1 ve S1 Sportback!
12 Şubat 2014 / 18:09 Audi’nin yeni süperminisi S1'in detayları ortaya çıktı

Audi, 2014 S1 ve S1 Sportback’in detaylarını otomobilin önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak resmi tanıtımı öncesinde açıkladı. Üç ve beş kapılı olarak satın alınabilecek olan otomobil A1 model gamının en üstünde yer alacak. Otomobil ayrıca sahip olduğu sportifliği dışa vurmak amacıyla kaslı tamponlarının ve kapı eşiklerinin yanında dört egzoz çıkışı ve arka kanata sahip olacak.
231 bg maksimum güç ve 370 Nm maksimum tork üreten 2.0 litrelik TFSI motor ile canlanan otomobil, bu gücü yere quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktaracak. Bu ikili S1’in 0-100 km/s sprintini 5.8 sn’de tamamlamasına yardım ederken S1 Sportback arka kapılarının getirdiği ağırlık sebebiyle aynı hıza 0.1 sn daha geç ulaşacak. Her iki versiyonun maksimum hızı ise fabrika tarafından 250 km/s olarak verilmiş.
Audi’nin yeni süperminisi standart olarak 17 inçlik alaşımlarını çevreleyen 215/40 R17’lik lastikler ile birlikte sunulacak. Opsiyonel 18 inçlik alaşımlar ise 225/35 R18’lik lastikler ile birlikte gelecek. Otomobil ayrıca xenon plus ön farlara ve LED arka farlara sahip olacak. 310 mm’lik ön diskler ise S1 logosu taşıyan kırmızı renkte kaliperleri ile dikkat çekecek. quattro stil paketleri ise otomobilin hem dışı hem de iç mekanı için ayrı ayrı sunulacak.
İç mekan ağırlıklı olarak siyah rengi ve koyu gri detaylarıyla dikkat çekerken, fırçalanmış pedallar spor koltuklar ile birlikte standart olarak gelecek. Ayrı bir kafalığa sahip olmayan S spor koltuklar ise opsiyon listesinde seçilmeyi bekleyecek.
Haber: Ege Geçyatan
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS