YENİ MODELLER › Bentley Continental GT V8

Bentley Continental GT V8

13 Aralık 2011 / 02:40 Bentley Continental GT ve GTC’nin V8 motorlu versiyonları, 9 Ocak'ta Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak

Bentley Continental GT V8
Yeni 4.0 litre, çift turboşarjlı V8 motora sahip olan Continental GT  ve GTC, güç ve emisyon arasında dikkat çekici bir denge yakalıyor. V8 ünite, 6000 d/d’de 507 bg'lik maksimum güç ve 1700-5000 d/d aralığında 660 Nm maksimum tork üretiyor. Vites geçiş aralıkları çok kısa olduğu belirtilen 8-ileri otomatik şanzımanla birleşen bu değerler, otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 5.0 saniyenin altında gerçekleştirmesini, 290 km/s’lik maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.

Yeni V8 Continental modellerinin gelişiyle, Bentley’nin yakıt verimliliği ve CO2 emisyonlarında yüzde 40 iyileştirme sağlayan yeni bir motor üretme konusundaki çevresel taahhüdü yerine getiriliyor. İleri teknoloji ürünü V8, içerdiği yüksek basınçlı direkt enjeksiyon, düşük sürtünmeli yataklar, termal yönetim, şarj sistemi aracılığıyla enerji geri kazanımı ve yenilikçi turbo şarj donanımı ile daha yüksek bir verimlilik sağlıyor. Üstelik yeni V8, oldukça sofistike motor yönetim sistemiyle, değişken hacim özelliğini taşıyor ve gaz pedalına hafif basıldığında V8’den V4 moduna kesintisiz ve fark edilmeden geçiş yapılmasına olanak veriyor. Yeni V8 Continental modelleri, bir depo yakıt ile 800 km yol kat edebiliyor.

Yeni V8 motor iki modelde sunulacak: Continental GT ve Continental GTC. Bu modeller, krom çerçeve ve parlak siyah matrix ızgara, kırmızı Bentley ‘B’ arması ve üç parçalı alçak ön tampon ile diğerlerinden ayrışıyor. Arkada, benzersiz krom kaplı ‘sekiz figürlü’ egzoz boruları, koyu renkli alçak tampon ve kırmızı  ‘B’ bagaj arması, yeni V8’lerin diğer görsel unsurları oluyor.

Her iki model de standart olarak 20 inç ebadında alaşım jantların yanı sıra, opsiyonel olarak Elmas Siyahı (Continental V8’e özel) veya Elmas Gümüşü renklerle sunulan, 21 inçlik, altı kollu jantlarla temin edilebiliyor. Kabindeyse, Eliade kumaş tavan kaplaması, koyu Fiddleback Okaliptüs kaplamalar ve isteğe bağlı alınabilen iki tonlu deri bulunuyor.

Yeni V8 Continental modelleri hakkında açıklama yapan Bentley Motors Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Wolfgang Dürheimer şunları söyledi: “Yeni 4.0 litre V8 motorla, yepyeni bir sürüş deneyimi sunan en son nesil Continental’lerin çekiciliğini artırmış oluyoruz. Yeni motor, ünlü Bentley kanatlarını taşıyan bir V8 motordan bekleyeceğiniz tüm o heyecan verici güç, etkileyicilik ve performansa sahip olacak ve tüm bu özellikleri karakteristik tork dalgamız ile zahmetsizce ortaya koyacaktır. Bu da, olağanüstü yakıt verimliliği ve emisyonları sergileyen yenilikçi motor teknolojisi ile tamamlanmaktadır.”

ÇOK OKUNANLAR