SEKTÖREL › Bentley Continental GT'ye tasarım ödülü

Bentley Continental GT'ye tasarım ödülü

12 Ekim 2018 / 22:09 Bentley Continental GT, prestijli Alman Tasarım Ödülleri’nde iki kategoride altın madalya kazand

Bentley Continental GT'ye tasarım ödülü

Bentley Continental GT, Alman Tasarım Ödülleri’nin bağımsız uzmanlardan oluşan jürisi tarafından en iyi “Premium Marka Dış Tasarım” ve en iyi “İç Tasarım” kategorilerinde birinciliğe layık görüldü. Ödül alan dış tasarım hakkında görüşlerini belirten Alman Tasarım Konseyi jürisi Jürgen Lewandowski şunları söyledi: “Jüri, yeni Continental GT’nin, atalarını böylesine popüler kılan klasik zarafeti koruyan ama daha heykelsi ve keskin bir görünüme sahip olan kaslı dış tasarımından çok etkilendi.”

Continental GT’nin iç tasarımı hakkında jürinin kararını açıklayan Prof. Andrea Lipp-Allrutz şunları ekledi: “Continental GT ile sadece teknoloji açısından değil estetik olarak da geleneksel ve modern zamanın ruhunu birleştirmeyi başardılar. Geleneksel işçilik, ileri teknoloji ve estetik bir araya gelerek, bu olağanüstü markadan olağanüstü bir tasarım ortaya çıkarıyor.”

2c3086cdea760e01111382222ac96382_0.jpg

Tamamen yenilenen Continental GT, kısmen ön tekerleklerin 135 mm daha ileride olmasından dolayı atalarından daha uzun ve alçak bir profile sahip. Bu özellik kaputun uzatılmasına ve burnun alçaltılmasına olanak sağlarken, baklava dilimi şeklindeki farlardan arka kısma doğru uzanan “güç hattı”yla orijinal modelin özgün çizgileri hâlâ hakimiyetini koruyor. İç mekan ise üst kalite doğal derilerden nadir ahşap kaplamalara kadar, malzemelerin özgün kullanımında Bentley’in sahip olduğu benzersiz uzmanlığı sergiliyor.

Bentley’in Tasarım Direktörü Stefan Sielaff şunları söyledi: “Böyle prestijli iki tasarım ödülünü almak, son derece yetenekli tasarımcılarımızın yeni Continental GT’yi yaratırken sunduğu kalite hakkında gereken her şeyi söylüyor. Bu tasarım, bir Bentley olduğu hemen fark edilen, cesur bir yeni vizyona dayanıyor.”

ÇOK OKUNANLAR