GÜNDEM › Bentley Mulsanne Mulliner

Bentley Mulsanne Mulliner

02 Mart 2012 / 02:16 Bentley Cenevre Otomobil Fuarı’nda Mulsanne’ın çok özel ve sportif bir versiyonunu tanıtacak

Bentley Mulsanne Mulliner
Mulsanne Mulliner, 21 inç’lik jantları, çamurluklarındaki “Flying B” hava çıkışları ve baklava desenli deri döşeme gibi detaylarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Süspansiyon ve direksiyon için yeni bir “spor” modunun da sunulduğu bu yeni seçenekte aynı zamanda Mulsanne model serisi için iki de yenilik bulunuyor: Elde işlenen kurşunlu kristal şampanya bardaklarının da dahil olduğu  elektrik kumandalı şişe soğutucusu ve renkli camlı büyük sunroof.

512 bg gücündeki 6.75 litrelik V8 motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 5.3 saniyede tamamlayan ve 296 km/s maksimum hıza ulaşabilen Mulsanne’ın ultra lüks bir sedan için inanılmaz bir sürüş performansı sunduğu belirtiliyor. Bentley, şimdi bu hızlı sedan için Mulliner Driving Specification ile yeni bir seçenek sunuyor. Mulliner Driving Specification paketinde, yarış otomobillerinden alınmış titanyum bağlama elemanlı, açık renkli yeni 21 inçlik jantlar ve 265/40 ZR21 ebadında lastikler bulunuyor.

Bentley tasarımcıları Mulliner versiyonunda Mulsanne’ın geniş iç mekanına kendine has bir tarz yaratmışlar. Ön ve arka koltuklarda ve kapı döşemelerinde kullanılan deri, baklava deseni ile süslenmiş. Tavan, bunu tamamlayıcı olarak, baskılı bir deri ile kaplanmış. Mulliner’da gaz ve fren pedalları da delikli metalden oluşuyor. Mulliner kapı eşiklerine de sahip olan otomobilde, 100’den fazla renk seçeneği ve ağartılmamış ahşap kaplamalardan oluşan neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçeneği sunulduğu açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR