SEKTÖREL › Bentley'in elektrik planları netleşiyor

Bentley'in elektrik planları netleşiyor

13 Kasım 2020 / 01:53 Bentley, elektrik desteği olmayan tüm güç ünitelerini aşamalı olarak bırakmaya hazırlanıyor

Bentley'in elektrik planları netleşiyor

Bentley'in elektrifikasyon planları netleşmeye başladı. Elektrik desteği olmayan tüm güç ünitelerini 2026 yılına kadar aşamalı olarak üretimden kaldıracağını açıklayan Bentley, özellikle plug-in hibrit teknolojisine odaklanıyor. Şu an plug-in hibrit teknolojili tek Bentley modeli olan Bentayga'nın yanına önümüzdeki yıl iki hibrit model daha ekleneceği açıklanıyor. Yani yakın gelecekte markanın model gamına Continental ve Flying Spur modellerinin Plug-in hibrit versiyonları da eklenebilir.

Bentley'in ilk elektrikli otomobilinin ise 2025 yılında yollara çıkması planlanıyor. Yeni bir platform üzerine geliştirileceği ve en son batarya teknolojilerinden faydalanacağı açıklanan bu otomobilin güncel Bentley modellerinden daha modern ve ilginç bir görünüme sahip olacağı söyleniyor.

Peki elektrik desteği olmayan V8 ve V12 motorlara alışık Bentley müşterileri elektrifikasyona geçişe hazır mı? Yapılan bir pazar araştırmasına göre cevap evet. Bu araştırma, Bentley müşterilerinin yüzde 55'inin önümüzdeki beş yıl içerisinde elektrikli bir model satın alabileceğini ortaya çıkarmış.

ÇOK OKUNANLAR