YENİ MODELLER › BMW 5 ActiveHybrid

BMW 5 ActiveHybrid

09 Ekim 2011 / 00:52 BMW, '5 ActiveHybrid' adında hem çevreci hem de performanslı bir 5-Serisi yarattı

BMW 5 ActiveHybrid
BMW çevreci otomobillerine bir yenisini daha ekledi. Bavyeralı üreticinin 5-Serisi modeli baz alınarak geliştirilen '5 ActiveHybrid', çevreci,tutumlu, ancak bir o kadar da performanslı bir otomobil olarak dikkat çekiyor. 6-silindirli TwinPower turbo benzinli motorun elektrikli bir motorla desteklendiği 340 beygirlik hibrit bir sisteme sahip olan otomobil 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.9 saniyede çıkabildiği açıklanıyor. Ortalama tüketimse 6.4-7.0 /100 km olarak veriliyor.

BMW 535i modelinde yer alan ödüllü 3.0 litrelik motor 306 beygir güç ve 400 Nm  tork değerleri sunarken, elektrikli motorsa tek başına 55 beygir güç ve 210 Nm tork üretiyor. Elektrikli motor, kısa mesafelerde otomobili sadece elektrik gücüyle hareket ettirebilmek için yüksek performanslı lityum-iyon pilleri kullanıyor. Start-Stop sistemi sayesinde duraklama anlarında emisyonu sıfırlayan 5 ActiveHybrid'in, frenlemelerde şarj olan bataryasıyla birlikte kısa süreliğine de olsa sadece elektrik modunda gidebildiği belirtilirken, 35 km/s sabit hızla elektrik modunda 4 kilometrelik menzile ulaşılabildiği de söyleniyor. Otomobil performanslı kullanımlardaysa elektrikli motorun gücünden ek yardım alıyor. Elektrikli motorun, yol şartlarına ve sürücünün sürüş tarzına göre kendini planladığı açıklanıyor.

Metalik açık mavi rengi, C sütunundaki logoları, mat egzoz çıkışları ve aerodinamik 18 inçlik jantları sayesinde diğer 5-Serisi modellerinden ayrılan 5 ActiveHybrid ABS, CBC (Viraj Fren Kontrolü), DBC (Frenleme Kontrolü), DSC (Dinamik Stabilite Kontrolü), frenleme asistanı gibi güvenlik ekipmanlarıyla donatılırken, Sport, Sport+, Comfort (Dinamik Süspansiyon Kontrolü opsiyonuyla Comfort+) ve ECO PRO modlarıyla sürücüsünün her türlü beklentisini karşılıyor. Opsiyonel olarak sunulan BMW ConnectedDrive sistemiyse Park Mesafe Kontrolü, Arka Görüş Kamerası, Adaptif Farlar, Gece Görüşü, Yaya Tanıma, Head-up Display, Şerit Takip Sistemi, Uzun Hüzmeli Far Asistanı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR