GÜNDEM › BMW M6 Coupe & M6 Cabrio

BMW M6 Coupe & M6 Cabrio

13 Şubat 2012 / 01:38 Yeni BMW 6-Serisi'nin M logolu en güçlü versiyonu, hem coupe hem de cabrio gövde tipleriyle hazır

BMW M6 Coupe & M6 Cabrio
BMW'nin M logolu model gamı genişliyor. Bir süre önce M5'i yollara çıkaran marka, ardından da M logolu X5 ve X6'yı makyajladı. Şimdiyse sıra M6'nın hem coupe hem de cabrio versiyonlarında. Standart 6-Serisi'nden daha çarpıcı bir görünüm sunan M6, daha farklı tamponlar ve çamurluklar, yeni bir ön panjur, arka difüzör, dörtlü egzoz çıkışları, yan etekler, LED farlar ve 19 inçlik M jantlarla donatılmış. 20 inçlik jantların opsiyon olarak sunulduğu M6'nın coupe gövde tipinin tavanında karbonfibere yer verilerek hem toplam ağırlık düşürülmüş hem de ağırlık merkezi aşağı çekilmiş.

M6'nın kabini de çok özel. Spor direksiyon simidine ve Merino deri koltuklara sahip olan otomobilin kabininde ayrıca karbonfiber detaylar da bulunuyor. Isıtmalı direksiyon simidi, Bang & Olufsen müzik sistemi, internet bağlantılı bilgi ve eğlence sistemi, Head-up ekranı gibi çok sayıda donanıma sahip olan otomobilde ayrıca Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi ve yaya tanıma özellikli gece görüş sistemi gibi teknolojilere de yer verilmiş.

560 bg gücünde twin-turbo V8
M6'nın kaputunun altındaysa 560 bg güç ve 680 Nm tork değerleri sunan 4.4 litrelik twin-turbo V8 motora görev verilmiş. Çift kavramalı, 7-ileri M şanzımanıyla donatılan M6'nın performans verileri yine heyecan verici rakamlardan oluşuyor. 0'dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede (Cabrio: 4.3 sn) ulaşan otomobilin maksimum hızıysa 250 km/s'de elektronik olarak sınırlandırılmış. Ancak 'M Driver' paketiyle maksimum hız 305 km/s'ye çıkabiliyor. M6'nın ortalama tüketimiyse 9.9 lt/100 km olarak açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR