YENİ MODELLER › BMW M6 Gran Coupe

BMW M6 Gran Coupe

13 Aralık 2012 / 01:24 BMW'nin coupe formundaki 4 kapılısı, 560 beygirlik M versiyonuna kavuştu

BMW M6 Gran Coupe
BMW'nin M logolu modellerinin arasına bir yenisi daha eklendi. Bir süre önce ilk fotoğrafını yayınladığımız M6 Gran Coupe'nin resmi fotoğrafları da ortaya çıktı. Agresif tamponları, M logolu ızgarası, 20 inçlik jantları ve dörtlü egzoz çıkışıyla bir M otomobilinden beklenen görselliği eksiksiz sunan M6 Gran Coupe'nin kabini de mavi-kırmızı dikişler ve sportif koltuklarla heyecan verici nitelikte. Bunun yanında, ağırlık merkezini düşüren karbonfiber tavan da diğer M modellerinden hatırladığımız bir uygulama olarak M6 Gran Coupe'de de kendine yer buluyor.

Dört kapılı performans otomobillerini sevenlere hitap eden M6 Gran Coupe'nin motor kaputunun altındaysa 560 bg güç ve 680 Nm tork üreten 4.4 litrelik TwinPower Turbo V8 görev yapıyor. Yüksek basınçlı enjeksiyonlara, çift Vanos sistemine ve Valvetronic teknolojisine sahip olan bu motor, 7-ileri ve çift kavramalı M DCT şanzıman ile kombine edilmiş. Arka aksında aktif M diferansiyele yer verilen otomobilde ayrıca Dinamik Amortisör Kontrolü de standart. Karbon-seramik frenlerin de sunulduğu M6 Gran Coupe'nin performans verileri tıpkı yukarıdaki rakamlar gibi heyecan verici. 0'dan 100 km/s hıza sadece 4.2 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızıysa yine 250 km/s'de sınırlandırılmış. Ancak M Driver paketiyle otomobilin dizginleri serbest bırakılıyor ve M6 Gran Coupe 305 km/s hıza ulaşabilecek hale gelebiliyor.

2013 yılının ikinci çeyreğinde Avrupa yollarına çıkması planlanan otomobilin Almanya fiyatının 128.800 Euro olacağı belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR