KONSEPT › BMW, yeni i8 konseptinde kapılardan vazgeçti!

BMW, yeni i8 konseptinde kapılardan vazgeçti!

14 Ocak 2016 / 21:06 BMW i8 Vision Future Interaction konsepti, markanın gelecekte kullanacağı kullanıcı ara yüzünün ön gösterimi niteliğinde...

BMW, yeni i8 konseptinde kapılardan vazgeçti!

BMW, i8 Vision Future Interaction konsepti, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda (CES) tanıtıldı. Alman üreticinin gelecekte üreteceği otomobillerde yer vereceği kullanıcı ara yüzünün ön gösterimi niteliğinde bir iç mekana sahip olan konsept otomobil, iç mekanının daha rahat görünebilmesi amacı ile kapıları olmayacak şekilde tasarlanmış. Yolcu tarafında yer alan 21 inçlik panorama ekran, otonom sürüş modu seçildiğinde eğlence sisteminin ekranı olma görevini üstlenirken, sürücü sisteme yalnızca dokunarak değil, jestleri ile de hükmedebiliyor. Bu durumun sürücünün yola daha iyi bir şekilde odaklamasını sağlayacağı iddia ediliyor.

Sürücü direksiyonun sol tarafında yer alan düğme ile birlikte, Pure Drive, Assist ve Auto sürüş modlarından birini seçebiliyor. Pure Drive (saf sürüş) sürüş modunda optimum performansı sunan otomobil, Assist modunda ulaştığı canlı trafik bilgisi ile birlikte en kısa yolculuk süresini sunuyor. Auto modunda ise tamamen otonom bir sürüş tecrübesi yaşanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR