KONSEPT › BMW'nin "yeni sınıf" vizyonu!

BMW'nin "yeni sınıf" vizyonu!

04 Eylül 2023 / 00:32 BMW Vision Neue Klasse Concept, tasarımı ve teknolojisiyle markanın geleceğine ışık tutuyor

BMW'nin

BMW, IAA Mobility 2023 için gelecek nesil modelleri hakkında ipuçları taşıyan özel bir konsept hazırladı. BMW Vision Neue Klasse adındaki bu çalışmada, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve döngüselliği bir araya getiren BMW, tasarımda da yeni bir yola girecek gibi görünüyor. Bize markanın geçmişinde bazı ikonik tasarımları hatırlatan bu yeni çizgileri, gelecek nesil BMW'lerde görmemiz mümkün.

0bca6b03a72ad48582de0bbc9586a347_1.jpg

Sade, zamansız ve elegan dış tasarımını kabin tasarımına da yansıtan BMW Vision Neue Klasse'nin 21 inç boyutundaki jantları ve geniş çamurluklarıyla üstün bir aerodinamizme sahip olduğu açıklanıyor. Monolitik yüzeye sahip gövdesiyle dikkat çeken Neue Klasse'nin ön ve arka bölümlerindeki güçlü girintileri olabildiğince geniş görüş açısı sağlarken otomobile farklı bir estetik de katıyor. Tasarımı teknolojiyle bir araya getiren marka, imza niteliğindeki BMW Böbrek Izgara ve çift parçalı farlar üzerinden Neue Klasse'nin dış dünya ile etkileşimini sağlamış. Örneğin; üç farklı animasyona sahip farlar diğer otomobillerin ve yayaların yakınlaşma durumuna göre hızlıca tepki veriyor. 

0bca6b03a72ad48582de0bbc9586a347_2.jpg

Otomobil içinde yer alan geleneksel düğmeler de BMW Vision Neue Klasse ile minimum sayıya düşmür. İnsan-otomobil etkileşimi BMW Panoramik Görüş, Merkezi Ekran ve fonksiyonel direksiyon sayesinde kendini gösteriyor. BMW Kişisel Akıllı Asistan, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşırken, ilk defa Neue Klasse’de kullanılan BMW Panaromik Görüş, iDrive ve Head-Up Display ile bir arada çalışıyor. Sürücünün ideal görüş açısına yansıtılan sürüş bilgileri geliştirilmiş bir BMW Head-Up Display teknolojisini bünyesinde barındırıyor. 

0bca6b03a72ad48582de0bbc9586a347_0.jpg

BMW Vision Neue Klasse, BMW markasının gelecekteki modellerinin düşük karbon salınım seviyesi için de yeni bir referans noktası oluşturuyor. Yüksek enerji verimliliği sağlayan altıncı nesil BMW eDrive teknolojisi elektrikli aktarma organları için ağırlık, hava ve yuvarlanma direncinin yanı sıra ısıyı da akıllı bir şekilde yönetiyor. Yeni geliştirilen yüksek verimli elektrik motorları, BMW eDrive teknolojisinin sahip olduğu yeni nesil bataryalar, eski teknolojiye sahip prizmatik hücrelerden yüzde 20 daha az yer kaplıyor. Neue Klasse modelinde kullanılan altıncı jenerasyon eDrive teknolojisinin otomobilin şarj hızını yüzde 30 artırırken, menzili de aynı oranda uzattığı açıklanıyor. Bu detaylar sonucunda ise otomobilin toplam verimliliği önceki nesil elektrikli otomobillere nazaran yüzde 25 artmış.

0bca6b03a72ad48582de0bbc9586a347_4.jpg

ÇOK OKUNANLAR