MOTORSPORLARI › Borusan Otomotiv Motorsport sezona podyumla başladı

Borusan Otomotiv Motorsport sezona podyumla başladı

21 Nisan 2021 / 21:11 Borusan Otomotiv Motorsport, 2021 sezonunun Monza'daki ilk yarışında podyuma çıkmayı başardı

Borusan Otomotiv Motorsport sezona podyumla başladı

Borusan Otomotiv Motorsport, geçtiğimiz hafta sonu GT4 Avrupa Serisi Monza yarışında 2 adet BMW M4 GT4 otomobil ile start aldı. BOM’un başarılı pilotları Yağız Gedik- Hasan Tansu 11 kapı numarası, Cem Bölükbaşı- Berkay Besler ise 12 kapı numarasıyla yarıştı. Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yarışta Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi kendi klasmanlarında ikinci olurken, aldıkları 5 saniye ceza ardından genel klasmanda onuncu kendi klasmanlarında altıncı olarak yarışı tamamladılar. Yağız Gedik ve Hasan Tansu ikilisi ise sergiledikleri başarılı performansa rağmen rakibinin hatası sonrasında spin atarak sıra kaybetti ve klasmanlarında dokuzuncu olarak yarışı tamamladılar.

792ee285b4bf96b3ef3bebbccb723a24_1.jpg

Pazar günü gerçekleştirilen ikinci yarışta çok iyi start alan Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi yarışı genel klasmanda dördüncü, PRO-AM kategorisinde de ikinci olarak tamamladı ve sezonun ilk ayağında podyuma çıkarak bayrağımızı dalgalandırmayı başardı. Yağız Gedik ve Hasan Tansu ikilisinin ise talihsizlikler yakasını bırakmadı, kendi klasmanında dördüncü sıraya kadar yükselmeyi başaran ikili yaşadıkları temas sonrasında süspansiyon sisteminin hasar alması sonucunda yarışı tamamlayamadılar.

792ee285b4bf96b3ef3bebbccb723a24_2.jpg

Borusan Otomotiv Motorsport’un bir sonraki yarışı 28-30 Mayıs tarihlerinde Fransa’ da bulunan Paul Ricard yarış pistinde gerçekleşecek.

ÇOK OKUNANLAR