GÜNDEM › BYD'nin ucuz elektriklisi Avrupa yolcusu

BYD'nin ucuz elektriklisi Avrupa yolcusu

14 Nisan 2023 / 18:02 Çinli üretici BYD, uygun fiyata sahip elektrikli modeli Dolphin'i Avrupa pazarına sunmaya hazırlanıyor

BYD'nin ucuz elektriklisi Avrupa yolcusu

BYD, Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirmeye yönelik adımlar atıyor. Uygun fiyatlı elektrikli modellerle rekabet etmek için Dolphin isimli hatchback modelini 2023 yılının sonunda Avrupa pazarına sunmaya hazırlanan marka, ayrıca orta boy bir sedan olan Seal modelini de bu yılın sonunda ürün gamına eklemiş olacak.BYD, kompakt crossover Atto 3, büyük sedan gövdeli Han ve büyük SUV modeli Tang'ın yanına eklenecek bu iki modelle birlikte Avrupa'da 5 modelli bir ürün gamına sahip olacak. ALJ distribütörlüğünde Türkiye pazarına da girmeye hazırlanan BYD'nin Dolphin modelini ülkemizde de görmemiz mümkün olabilir. 

e55acbf1dc2e16c2c3aeb77d8ecfc8ae_0.jpg

BYD Dolphin'in Avrupa'da 30 bin Euro'dan başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunulması bekleniyor. Bu otomobil aynı zamanda Avrupa'daki en ucuz BYD modeli olacak. 45 kWh bataryalı baz versiyonun yanı sıra bir de 60 kWh batarya seçeneği bulunacak olan BYD Dolphin, bu versiyonunda 427 km menzil sunacak. 

e55acbf1dc2e16c2c3aeb77d8ecfc8ae_1.jpg

BTD, bu yılın ilk yarısının sonuna kadar tüm büyük pazarlarda otomobil satmayı hedefliyor. İlk olarak Norveç, İsveç ve Benelüks ülkelerinde başlayan satışları Almanya, İngiltere ve Fransa izledi. İspanya'nın Sitges kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan BYD'nın satıştan sorumlu Avrupa Başkanı Pere Brugal, bu ülkeler arasında geçen ay İspanya'nın da eklendiğini ve önümüzdeki aylarda İtalya'da satışların başlayacağını dile getirdi. 

ÇOK OKUNANLAR