MOTORSPORLARI › Castrol Yine Rekor Peşinde!

Castrol Yine Rekor Peşinde!

21 Ekim 2013 / 09:24 Castrol, Triumph ile birlikte "Dünya Kara Hız Rekoru"nu kıracak yeni bir motosiklet geliştirmek için çalışmalara başladı.

Castrol Yine Rekor Peşinde!

Kara, deniz ve hava koşullarında hız ve dayanıklılık rekorlarının en önemli öncüleri ve destekçileri arasında sayılan Castrol, " Kara Hız Rekorları " çalışmalarına yenisini ekledi.ekliyor. Utah’da yer alan tuz kaplı düzlükler üzerinde gerçekleştirilecek rekor denemesine hazırlanan Castrol ve Triumhp, birlikte geliştirdikleri 1000 HP gücünde avcı uçağına benzeyen tasarıma sahip Castrol Roket iledikkat çekiyorlar.

Castrol Roketi adı verilen sıra dışı makinenin pilotu Jason DiSalvo ise “Motor sporlarının en temel unsuru olan hız yarışı, tüm faktörlere karşı sürekli bir mücadele için becerinin, kaynakların ve kararlılığı bir arada sergilenmesini gerektirir. Tuzlu yüzeyde yol tutuşu düşüktür ve rüzgar da her yönden size yüklenmektedir. Ancak Bonneville Kara Hız Yarışını gerçekten özel kılan şey ise insanlardır. Şartlar o kadar zorlayıcıdır ki, son 100 yılda yarış dışında pek bir ortak yönü olmayan yarışçılar dünyanın en hızlısı olabilme yolunda birbirlerini desteklemek ve teşvik etmek için güçlerini birleştirmiştir” dedi.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR