YENİ MODELLER › Chevrolet Corvette C7 Stingray

Chevrolet Corvette C7 Stingray

14 Ocak 2013 / 23:19 Yeni Corvette, efsanevi Stingray adıyla, yürek hoplatan bir performans makinesi olarak yollara çıkıyor

Chevrolet Corvette C7 Stingray
Amerikan otomobil endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Corvette, yeni neslinde hiç olmadığı kadar iddialı bir süperspora dönüşüyor. Efsanevi Stingray adıyla tanıtılan yeni Corvette, yani Corvette C7 keskin hatları ve kaslı duruşuyla adeta Avrupalı süpersporlara gözdağı veriyor. Ön ve arka ağırlık dağılımı 50:50 olan otomobilde sadece 2 parçanın önceki nesilden geldiği, geri kalan tüm parçaların yeni olduğu açıklanıyor. Bunun yanında C7'de ağırlığı azaltmak için de ciddi çalışmalar yapılmış. Otomobilin çamurlukları ve kapıları kompozit malzemeden imal edilirken, motor kaputu ve tavandaysa karbonfiber tercih edilmiş. Ayrıca gövdenin altında da karbon-nano kompozit malzemeler kullanılmış.

Corvette C7 Stingray'in baz versiyonunda, değişken supap zamanlamasına sahip  6.2 litrelik V8 motora görev verilmiş. Bu ünite 450 bg güç ve 610 Nm tork değerlerine sahip. Yepyeni bir 7-ileri manuel şanzıman seçeneğinin de sunulacağı açıklanan C7'de 5 farklı sürüş modu bulunuyor. Elektronik gaz kontrolü, yakıt yönetimi, aktif egzoz sistemi, özellikle Sport ve Track modlarında çok işe yarayan elektronik diferansiyel kilidi, Magnetic Ride Control, Kalkış Kontrolü ve StabiliTrack stabilite kontrolü gibi teknolojilere sahip olan yeni Stingray'in sürüş dinamikleri açısından iddialı bir otomobil olduğu açıklanıyor. Bunun yanında 4 saniyenin altındaki 0-96 km/s hızlanma verisi ve 9 lt/100 km civarındaki ortalama tüketimse C7'nin performans ve tüketim anlamında da elinin oldukça kuvvetli olduğunu ortaya koyuyor.

ÇOK OKUNANLAR