YENİ MODELLER › Chevrolet Impala

Chevrolet Impala

05 Nisan 2012 / 17:31 Chevrolet'nin 10'uncu nesil Impala modeli 2013 yılının başlarında Amerika yollarına çıkacak

Chevrolet Impala
Daha önce küçük bir detay fotoğrafını yayınladığımız 10'uncu  nesil Chevrolet Impala New York Otomobil Fuarı'nda tanıtılıyor. Konfor, rafinelik ve teknoloji açısından sınıfında yeni standartlar belirleyeceği iddia edilen yeni Impala, modern teknolojiler ve üst düzey güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış.

Impala, markanın Camaro modelinin aksine retro bir tasarıma sahip değil. Bakışları her ne kadar Camaro'ya benzese de otomobilin hem dışına hem de iç mekanına modern çizgiler hakim. 5113 mm uzunluğa ve 2837 mm'lik dingil mesafesine sahip olan otomobilin kabini de şık bir görünüme sahip. Orta konsolda 8 inçlik renkli bir multimedia ekranına yer verilmiş. Yukarıya doğru kayan bu ekranın arkasındaysa geniş bir saklama gözü bulunuyor.

Impala'nın motor gamı 3 farklı benzinli üniteden oluşuyor. 195 bg gücünde 2.5 litrelik 4 silindirli ve 303 beygir gücünde 3.6 litrelik V6 motor seçenekleri bulunan otomobilin daha ekonomik olan bir diğer versiyonundaysa yakıt tüketimini düşürmeye yönelik eAssist özelliği bulunan 182 beygirlik 2.4 litrelik ünite görev yapıyor. Tüm motorlar 6-ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

Yeni Impala güvenlik teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Otomobilde adaptif hız sabitleme sistemi, ileri çarpışma uyarısı, çarpışma hafifletici frenler, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı ve standart olarak sunulan 10 havayastığının da içlerinde bulunduğu çok sayıda güvenlik ekipmanına yer verilmiş.

LS, LT ve LTZ donanım seviyeleri bulunan yeni Impala'nın 2013 yılının ilk aylarında Amerika'da satışa sunulması planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR