GÜNDEM › Chrysler Ypsilon & Delta

Chrysler Ypsilon & Delta

17 Ekim 2011 / 23:51 Lancia'nın Ypsilon ve Delta modelleri, Amerikan marka Chrysler'in ürün gamına da dahil oluyor

Chrysler Ypsilon & Delta
Chrysler, Fiat ile yaptığı stratejik ortaklığın meyvelerini almaya devam ediyor. Marka, 300C ve Grand Voyager gibi Amerikan ekolünü yansıtan modellerin yanı sıra Lancia gamından aldığı Delta ve Ypsilon gibi Avrupai modelleri de ürün gamına ekliyor.

Ypsilon 3.84 metrelik boyuyla çoğu küçük sınıf otomobilden daha minyon bir Chrysler. Magic Parking adlı akıllı park sistemi, Blue&Me teknolojisi, xenon farlar gibi donanımlar sunan Ypsilon ABS, EBD, ASR ve VDC sisteminin yanısıra yokuş kalkış desteğine de sahip. Ödüllü 0.9 litre TwinAir turbo benzinli motor,1.2 Fire benzinli motor ve 1.3 litre Multijet dizel motorla satışa sunulacak küçük Chrysler’in vites değişim göstergesi ve Start/Stop sistemi de ekonomik sürüşleri destekliyor.

Ypsilon’un ağabeyi Delta ise 2700 mm’lik dingil mesafesiyle oldukça geniş bir yaşam alanı vaat ediyor. Alkantra-deri koltukları, hız sabitleyicisi, panoromik açılır tavanı, otomatik kliması, Blue&Me ve navigasyon sistemi, akıllı park asistanı, şerit takipcisi gibi özellikleriyle iddialı olan Delta, ABS, ESP ve tork transfer sistemleriyle de güvenliği de elden bırakmıyor. Delta’nın Avrupa'da 1.4 litre T-jet 120 bg benzinli,1.4 MultiAir 140 bg benzinli, 1.6 litre ve 2.0 litre Multijet dizel ünitelerle sunulması planlanıyor. Dizel ünitelerse sırasıyla 120 ve 165 beygir güç üretiyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR