GÜNDEM › Citroen C-Elysee

Citroen C-Elysee

21 Haziran 2012 / 02:13 Citroen, ilk kez Türkiye'de satışa sunacağı yeni sedanı C-Elysée ile pazara yeni bir soluk getirecek

Citroen C-Elysee
Citroën C-Elysée'nin, markanın teknoloji ve tasarımdaki tüm uzmanlığından faydalanılarak özel olarak tasarlanmış iddialı bir sedan olduğu belirtiliyor. 2012 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak olan C-Elysée, yeni benzinli VTi 72 motoru ve 92 bg gücündeki dizel motoru ile öne çıkıyor.

Citroen C-Elysée modelinin satışa sunulacağı ilk ülke Türkiye olacak. Bu yılın son çeyreğinde ticarileşek olan bu kompakt sedanı, müşteriler de ilk kez İstanbul Auto Show'da yakından görebilecekler. C-Elysée, başta Türkiye olmak üzere öncelikli olarak uluslararası pazarların ihtiyaçlarını ve müşteri beklentilerini karşılamak üzere sadece sedan bir otomobil olarak tasarlanmış.

Otomobilin uzun vadeli bir yatırım olduğu düşüncesinden yola çıkarak Citroën C-Elysée, uzun süreli ve yüksek kilometreli kullanımlara dayanacak şekilde tasarlanmış. Tasarım süresince, farklı ülkelerdeki zorlu yol koşullarının da dikkate alındığı açıklanıyor. Bu da, tasarımı Fransa'da, üretimi Vigo–İspanya’da gerçekleştirilen, ancak tüm dünya genelinde, farklı yol koşulları ve iklim şartlarında (soğuk, sıcak, tozlu, çamurlu ..vs) 4 Milyon km.'den fazla test edilen Citroën C-Elysée’nin dayanıklı olmasını sağlıyor.

Citroën C-Elysée geniş dış boyutlara sahip bir araç: 4.43 m uzunluğa, 1.71 m genişliğe ve 1.47 m yüksekliğe sahip olan otomobil 2.65 m'lik bir dingil mesafesi sunuyor. Arka yolcu bölmesi ile sınıfının en iyisi olduğu söylenen araç, toplam iç mekan ferahlığı konusunda da kendi segmentinde öne çıkıyor. Ayrıca 506 lt kapasiteli bagaj da sınıfının en genişleri arasında yer alıyor.

EKONOMİK BİR OTOMOBİL
Citroën C-Elysée, özellikle uluslararası pazarlardaki sürüş koşullarına ve yakıt özelliklerine göre geliştirilmiş olan yeni motor seçenekleri de sunuyor;  72 bg gücündeki yeni VTi 72 motor da bunlardan biri. 5-ileri vmanuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulan bu motorun 100 km.de 5 lt olarak verilen ortalama yakıt tüketim değeri, bir önceki 1.4i motora göre %22 daha iyi. Citroën C-Elysée ayrıca şu ana kadar altı milyon araçta kullanılan ve 4.1 lt/100 km'lik ortalama tüketim değerine imza atan 1.6 HDi (92 bg) motor seçeneği de sunuyor.
 

ÇOK OKUNANLAR