YENİ MODELLER › Citroen DS3/DS3 Cabrio makyajlandı

Citroen DS3/DS3 Cabrio makyajlandı

23 Mayıs 2014 / 20:58 Makyajlanan otomobil yeni farları ve motor seçenekleri ile dikkat çekiyor

Citroen DS3/DS3 Cabrio makyajlandı

Citroen makyajladığı modeli DS3 ve DS3 Cabrio’yu resmen tanıttı. Her iki otomobil de Numero 9 ve Wild Rubis konseptlerinden türetilen, LED ve xenon modüllerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılmış, sıralı sinyallere sahip yeni far takımına kavuşmuş. Standart halojen farlara göre kısa farlar açıkken yüzde 35, uzun farlar açıkken ise yüzde 75 daha tutumlu olan bu yeni farlar ayrıca yaklaşık 20.000 saatlik ömürleriyle standart farlardan 20 kat daha uzun ömürlü.

DS3 model gamı yeni farların yanında Euro 6 normlarını karşılayan Blue HDi 100 ve Blue HDi 120 motorlara da sahip olmuş. Süpermininin performansını arttırırken yakıt tüketimini de düşüren bu yeni ünitelerden güçsüz olan versiyon 3 lt/100km’ye kadar yakıt tüketim değerlerine sahip olabilirken, daha güçlü olan versiyon 3.6 lt/100km’ye kadar tüketim değerine sahip olabiliyor.

Yine Euro 6 normlarını karşılayan 82 bg’lik 1.2-litre PureTech e-VTi motor ise 4.1lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi sunuyor ve ETG5 otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ile eşlenebiliyor.

Citroen DS3’ün kişiselleştirilebilirliğini lazerle oyulmuş gösterge paneli çerçevesi gibi detaylarla arttırırken, makyajlı otomobil artık Sedefli Beyaz renginde satın alınabiliyor. 17 inçlik elmasla kesilmiş alaşımlar ise sabit tavanlı versiyonun bazı donanım seçenekleri ile birlikte sunuluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR