
Daniel Ricciardo Renault Sport F1 takımında yarışacak
06 Ağustos 2018 / 23:02 Renault Sport Formula 1 takımı Ricciardo’nun 2019 yılından itibaren takıma katılacağını duyurdu

Renault Sport Formula 1 Takımı, 29 yaşındaki Daniel Ricciardo’nun 2019 yılından itibaren takıma katılacağını duyurdu. Daniel ve Nico Hülkenberg sezon boyunca birlikte mücadele edecek. Kariyerinde 7 Grand Prix zaferi ve 29 podyum başarısı bulunan Avusturalya doğumlu Daniel, 2007 - 2011 yılları arasında Renault Junior serisinde yarıştı ve 2014 yılından bu yana Renault motorlu F1 aracı ile mücadele etti.
Renault Sport Formula 1 Takımı Başkanı Jérôme Stoll, “Renault, Dünya Şampiyonaları’nda mücadele etmek için Formula 1‘e dönmeye karar verdi. Daniel Ricciardo’nun imzası ise Renault Grubu için kaçırılmayacak bir fırsat oldu. Kendisinin takıma katılması bizi çok motive etti. Daniel’e hoş geldin diyoruz.” dedi.
Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Daniel’in imzası, Formula 1’de hedeflediğimiz noktaya ulaşmadaki kararlılığımızın ve son iki buçuk sezonda yaptıklarımızın göstergesi. Daniel’ın yeteneği ve liderlik vasfı ile takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bize olan inancını kendisine mümkün olan en iyi otomobili hazırlayarak boşa çıkarmayacağız. Ricciardo’ya her geçen yıl daha da büyüyen ekibimize hoş geldin diyoruz.” dedi.
Renault Sport Formula 1 Takımı yeni pilotu Daniel Ricciardo, ‘’Kariyerimde bugüne kadar aldığım en zor kararlardan biriydi. Yeni bir meydan okumanın vaktinin geldiğini düşündüm. Renault'nun hedeflediği noktaya ulaşması için daha uzun bir yol olduğunun farkındayım ancak sadece iki sene içerisinde gösterdikleri gelişimden oldukça etkilendim ve Renault'nun her zaman yer aldığı sporlarda kazanan bir takım olduğunu biliyorum. Umarım bu yolculukta kendilerine katkıda bulunabilirim.’’ dedi.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS