SEKTÖREL › "Değişimin öncüsü olmayı sürdürüyoruz"

"Değişimin öncüsü olmayı sürdürüyoruz"

01 Haziran 2022 / 12:37 Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan markanın elektrikli model atağına dair açıklamalarda bulundu

Tamamen elektrikli EQA ve EQB modellerinin de satışa sunulmasıyla birlikte ülkemizde 5 farklı araçtan oluşan bir ürün gamına kavuşan Mercedes-EQ markası, böylece 2022'deki yeniliklerini de tamamlamış oldu. Mercedes-Benz'in elektrikli modelleri kapsayan Mercedes-EQ alt markasının ülkemizdeki ilk modeli EQC olmuştu. EQC'yi “Elektrikli otomobillerin S-Serisi” olarak adlandırılan EQS ve geçtiğimiz ay satışa sunulan sportif sedan EQE takip etti. Kompakt SUV sınıfındaki iki yeni model EQA ve EQB ile elektrikli otomobiller pazarındaki iddiasını pekiştiren Mercedes-EQ, böylece toplam Mercedes-Benz satışları içindeki elektrikli otomobillerin elde edeceği payı artırmak adına önemli bir aşamaya geçiyor.

182e26e1a2522627c10aebd7a0766a46_0.jpg

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan konuyla ilgili olarak; “Mercedes-Benz’in tamamen elektrikli otomobillere dair ürün ve hizmetlerine odaklanan Mercedes-EQ markasında, e-ulaşım kavramının standartlarını belirleyen çeşitliliği artırıyor; otomotiv dünyasındaki elektrikli dönüşümde müşterilerimizin beklentilerine göre bir yaklaşım sergiliyoruz. Elektrikli mobilite deneyiminde EQC ile başlattığımız; EQS ve EQE ile 2022’de müşterilerimiz ile buluşturduğumuz çeşitliliği, EQA ve EQB ile genişletiyoruz. Mercedes-EQ’nun elektrikli güç aktarma sistemleri ve araç yazılımındaki liderlik hedefleri doğrultusunda geliştirilen kompakt araçlarımızla ulaşılabilir lüks kavramını sağlıyoruz. İki yeni modelimizin katkısıyla, 2022’deki tamamen elektrikli ürün seçeneklerini artırıyor ve bu değişimin öncüsü olmayı sürdürüyoruz.” açıklamasını yaptı. 

ÇOK OKUNANLAR