YENİ MODELLER › DS 7 Crossback'e dört çeker hibrit versiyon...

DS 7 Crossback'e dört çeker hibrit versiyon...

28 Eylül 2018 / 13:40 DS 7 CROSSBACK E-TENSE, 300 beygir gücünde hibrit teknolojisine sahip

DS 7 Crossback'e dört çeker hibrit versiyon...

DS Automobiles, DS 7 Crossback'in hibrit teknolojili E-TENSE 4x4 versiyonunu tanıttı. İçten yanmalı bir motoru iki adet elektrikli motorla kombine eden DS 7 Crossback E-TENSE, farklı sürüş modlarına sahip. Otomobildeki benzinli motor 200 bg güç sunarken, elektrikli motorlar ise 80 kW güç üretiyor. Toplam sistem gücü 300 bg güç ve 450 Nm tork üretiyor ve güç tekerleklere 8-ileri otomatik şanzıman üzerinden aktarılıyor.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 13,2 kWh kapasiteli bataryalarıyla tamamen elektrikli sürüş modunda 50 kilometre (NEDC sürüş döngüsünde 60 km) sıfır emisyonlu sürüş sunuyor. Tamamen elektrikli sürüşle 135 km/s'ye kadar maksimum hıza imkan tanınıyor. Bataryaların şarjı azaldığında veya maksimum çekiş gereken durumlarda ise gereken güç içten yanmalı motor tarafından sağlanıyor.

b68fc438b8b71b97183e8f04326f53cf_0.jpg

DS 7 Crossback E-TENSE 4x4'te; Zero emission, Sport, Hybrid ve 4WD olmak üzere dört farklı sürüş modu sunuyor. Otomobil; konforlu, sessiz ve sıfır emisyonlu sürüş için her zaman varsayılan mod olan Zero emission sürüş modunda çalışıyor. Sport sürüş modunda güç ve sürüş keyfi optimize ediliyor. Hybrid sürüş modu performans ile yakıt ekonomisini otomatik olarak optimize ederken, sistem emisyon salım değerini 50 gr/km'nin altında olacak şekilde sistemi yönetiyor. 4WD dört tekerlekten çekiş sürüş modu ise tüm sürüş koşullarında maksimum yol tutuş sağlıyor.

Formula E'den elde edilen bilgi birikimi ve deneyimden yararlanan DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, sürücü yavaşlamak için ayağını gazdan çektiğinde veya durmak için frene bastığında devreye giren "BRAKE" fonksiyonu ile enerji geri kazanımı sağlıyor. Başka bir fonksiyon olan "E-SAVE", sürücünün seyahatinin son 10 veya 20 kilometresini tamamen elektrik modunda tamamlaması için gerekli olan enerjiyi yedekliyor.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4'ün bataryası 32 Amper'lik Wallbox üzerinden 6,6 kW şarj ünitesi ile 2 saatte ve geleneksel topraklı priz üzerinden ise 8 saatte şarj edilebiliyor.

DS Foto Galeri Tüm DS Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR