YENİ MODELLER › DS Automobiles lüks sedanını tanıttı

DS Automobiles lüks sedanını tanıttı

25 Şubat 2020 / 15:18 DS'in ilk sedan modeli olan DS 9, Fransız markayı Executive Sedan pazarına dahil ediyor

DS Automobiles lüks sedanını tanıttı

DS, model gamını lüks bir sedan modelle genişletiyor. DS 3 CROSSBACK ve DS 7 CROSSBACK'te karşımıza çıkan Fransız lüks ve zarafetini sedan gövdesinde sunan DS 9, E-TENSE plug-in hibrit teknolojisiyle çevreci bir kimliğe de sahip.

4.93 metrelik bir uzunluğa ve 1.85 metrelik genişliğe sahip olan otomobil, EMP2 platformunun bir sedanda daha önce kullanılmamış uzun aks mesafeli versiyonunu kullanıyor. "Fastback" tarzı bir arka tasarıma sahip olan DS 9, ön tasarımı, DS WINGS tasarım detayları ve üç boyutlu elmas etkisine sahip ön ızgarası ile DS Automobiles tasarım dilini yansıtmaya devam ediyor. Şimdiye kadar sadece iç mekan tasarımında kullanılan "Clous de Paris" işlemelerine sahip bir kılıç da motor kaputunun yüzeyini süslüyor. DS 9, tavanının bitişinde yer alan ve "DS Feneri" ismi verilen iki adet ışık konisi ile 1955 model orijinal DS’e de bir gönderme yapıyor. 

1c632dde59df763fc11829e7c8d0dd7e_0.jpg

DS 9'un kabini DS LOUNGE adı verilen bir konsept ile şekillenmiş. Birinci sınıf deneyimi tüm yolcularına sunduğu açıklanan DS 9'un orta konsolu tamamen nappa deri ile kaplanmış. Kaliteli malzemeler geniş yüzeylere cömertçe yerleştirilirken, koltuk minderlerine de ikonik saat kayışı dokusu uygulanmış. Elmas kesim tasarımı ile yerleştirilmiş dokunmatik tuşlar, Alcantara® tavan döşemesi ve güneşlik kaplamaları ve el işçiliği ile deri kaplanmış tavan tutamakları da DS 9'un kabinindeki ambiyansı üst düzeye taşıyor.

1c632dde59df763fc11829e7c8d0dd7e_4.jpg

2.90 metrelik aks mesafesi sayesinde DS 9 arka koltuk yaşam alanında oldukça cömert. Isıtmalı, havalandırmalı ve masajlı arka koltuklar bu sınıfta ilk kez sunulurken; arka koltuk kol dayanağı da USB bağlantıları içeren eşya gözü, koltuk masajı kumandaları ve farklı renk seçenekleri sunan ambiyans aydınlatması kumandalarını barındırıyor. DS 9, bireysel konfor ifadesine yeni bir tanım getirip her koltuğun kendi yolcusunun isteklerine uyarlanabilmesini sağlıyor. 

Birinci sınıf konforu, “DS Inspirations” adı verilen tasarım konseptleri ile kişiselleştirme seçeneklerinde de kendisini gösteriyor. Her konsept, ismini Paris’ten alıyor ve deri ya da Alcantara® döşeme seçenekleri gibi farklı bir karakter gösteriyor. Örneğin; DS Inspiration BASTILLE ve DS Inspiration RIVOLI ile sunulan deri döşemeler, DS Inspiration PERFORMANCE LINE ile sunulan Alcantara® döşemeler ya da DS Inspiration OPÉRA ile sunulan, ikonik saat kayışı dokulu yakut renkli Art nappa deri DS 9'un farklı kabin ambiyansları sunmasını sağlıyor.

1c632dde59df763fc11829e7c8d0dd7e_3.jpg

DS 9'da akustik izolasyona da çok önem verilmiş. Bu amaç doğrultusunda özel bir katman içeren camlar, burulma rijitliği yüksek bir gövde ve özel cam çerçeveleri ile birleştirilmiş Yüksek rijitlik titreşimleri azaltırken diğer önlemler gürültünün iç mekana erişmesini engelliyor. Bu ortam, DS 9 için özel tasarlanmış, 14 hoparlörlü ve paslanmaz çelik kabin hoparlörü kapaklarına sahip FOCAL Electra® hi-fi ses sistemi ile daha da geliştirilebiliyor.

E-TENSE PLUG-IN HYBRID MOTOR SEÇENEĞİ

DS 9, satışa sunulduğu andan itibaren E-TENSE şarj edilebilen (plug-in) hibrit teknolojisini sunacak. Turbo beslemeli benzinli PureTech motora eşlik eden elektrik motoru sayesinde, 225 beygir gücü elde edilirken, 11.9 kWh kapasiteli bir batarya, WLTP koşullarına göre 40 ila 50 km arasında tam elektrikli sürüş menziline olanak sağlayacak. DS 9'un elektrikli motoru, 8-ileri oranlı otomatik şanzıman üzerinden 110 bg ve 320 Nm tork sunuyor. Bu elektrik motoru, kalkışlarda, herhangi bir hızdayken hızlanmaya destek amaçlı ya da 135 km/s hıza kadar tam elektrikli sürüş sırasında kullanılabiliyor. Elektrikli sürüş modu, otomobil her çalıştırıldığında verimliliği artırmak adına otomatik olarak seçiliyor. Bir hibrit sürüş modu, tamamen elektrikli, tamamen benzinli ya da her iki güç kaynağının bir kombinasyonu olarak sürüş enerjisinin otomatik olarak kontrol edilebilmesini sağlıyor. E-TENSE Spor modu ise her iki güç kaynağının sürekli devrede olmasını sağlarken, gaz pedalı, vites değişim noktaları, direksiyon ve aktif süspansiyon sistemi üzerinde dinamik performansı artırmaya yönelik değişiklikler yapıyor.  

1c632dde59df763fc11829e7c8d0dd7e_1.jpg

Otomobilin üzerindeki 7,4 kW gücündeki şarj ünitesinin bir ev, işyeri ya da halka açık şarj istasyonu yardımı ile 1,5 saat içerisinde bataryanın doldurulmasına olanak sağladığı açıklanıyor. Bataryalar enerji geri kazanımı sistemiyle de şarj edilebiliyor. Yavaşlama ve frenlemelerde devreye giren enerji geri kazanımı sistemi, isteğe bağlı olarak şanzımanın B sürüş konumuna alınarak kuvvetli bir motor freni oluşturacak şekilde de kullanılabiliyor. Ek olarak, E-SAVE kullanım modu, yolculuğun daha ileri bir etabında kullanılmak üzere bataryada bulunan enerji düzeyinin korunmasını sağlıyor.  

Hibrit motor yelpazesi kısa bir süre sonra iki adet daha E-TENSE güç ünitesi kazanacak. Bunlardan bir tanesi 250 bg sunarken, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan diğer motor ise 360 bg üretecek. Performansını ve yakıt ekonomisini DS 7 CROSSBACK’te ispatlamış olan 1,6 litre hacminde, 225 bg'lik PureTech turbo beslemeli motor ise yelpazenin benzinli seçeneğini oluşturacak. DS 9'un tüm motor seçenekleri, hızlı vites değişimi sağlayan sekiz ileri oranlı otomatik bir şanzıman eşliğinde sunulacak.

ÜST DÜZEY TEKNOLOJİLER
DS 9 teknolojik özellikleriyle dedikkat çekiyor. Active Scan Suspension adı verilen kamera destekli bir aktif süspansiyon teknolojisi sunan otomobil, yarı otonom sürüş yardım sistemi DS DRIVE ASSIST özelliğine de sahip. Park yardımcısı DS PARK PILOT, gece görüş yardımcısı DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING dikkat yardımcısı, DS ACTIVE LED VISION, aktif LED far sistemi, kör nokta yardımcısı, aktif fren yardımcısı ve gelişmiş trafik levhaları yardımcısı gibi teknolojilere sahip.

DS Foto Galeri Tüm DS Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR