
DS E-TENSE PERFORMANCE’a inovasyon ödülü
12 Ekim 2022 / 15:06 DS E-TENSE PERFORMANCE, Fransa’nın en prestijli “Concours d'Élégance”ı olarak tanımlanan Chantilly Arts & Élégance’ta ödüle layık görüldü

DS Automobiles, Château de Chantilly bahçelerinde düzenlenen, Fransa’nın en prestijli “Concours d'Élégance”ı olarak tanımlanan Chantilly Arts & Élégance’ta bu yıl da yerini aldı. DS E-TENSE ve Eymeric François ile 2016 yılında ödül kazanan marka, DS E-TENSE PERFORMANCE ve Nicha tasarımıyla bu yılın etkinliğine de damgasını vurdu. Etkinlik kapsamındaki ödüller arasından DS E-TENSE PERFORMANCE, İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

Toplamda 600 kW’lik (815 bg) elektrik güç ünitesi ve dört tekerlekten çekişli aktarmasıyla, yüksek performanslı bir laboratuvar olarak tasarlanan DS E-TENSE PERFORMANCE, markanın Formula E Şampiyonası’nda 2 Pilotlar Şampiyonluğu ve 2 Takım Şampiyonluğu da kazanan DS PERFORMANCE departmanı tarafından geliştirildi. Şimdiden 3.000 km’yi aşan test denemelerine devam edilen DS E-TENSE PERFORMANCE’ın 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 2 saniyede gerçekleşiyor. Tamamen karbon monokok gövdesinde DS Automobiles’in tasarım dışa vurumunu yansıtan DS E-TENSE PERFORMANCE, her biri 800 LED’den oluşan farlarıyla 3 boyutlu bir efekt oluşturarak güvenlik ve prestijli görünümü birleştiriyor. Hareket eden bu laboratuvar otomobil, aerodinamik çizgilerinde doğadan ilham alıyor. Kullanılan renk de bu anlayışın yansıması. Dış koşullara ve görüş açısına bağlı olarak aracın rengi değişiklik gösterebiliyor ve kaputa kadar uzanan parlak siyah yüzeylerle çarpıcı bir kontrast etkisi sağlanıyor. 20 inçlik jantlar, benzersiz ara parçalarla aerodinamik profili destekliyor. Verimlilik, kokpitteki temel felsefeyi yansıtıyor. Çanak şeklindeki koltuklar ve Formula E’den aktarılan direksiyon, yüksek performans hissi veriyor. Özel siyah deri döşeme süsleme ile konfora ve detaylara da özen gösterildiği vurgulanıyor.

Concours d’Élégance’ta DS E-TENSE PERFORMANCE’a, DS Automobiles modelinin çizgileri, renkleri ve malzemelerinden ilham alan moda evi Nicha’nın özel tasarımı eşlik etti. Charlène Vervoitte tarafından “sorumluluk sahibi lüks” mottosuyla kurulan Nicha, sürdürülebilir ve etik bir yaklaşım doğrultusunda özel kumaşlarla, sipariş üzerine ve ısmarlama olarak Fransa’da üretilen klasik ve üst sınıf ürünler sunuyor.
-
Hyundai’den Türkiye’ye batarya yatırımı
Hyundai Motor Türkiye, İzmit’te kuracağı yeni batarya fabrikası için 55 milyon euro yatırım yapacak
-
Škoda Peaq’in ilk çizimleri paylaşıldı
Skoda'nın elektrikli yeni elektrikli amiral gemisinin dünya prömiyeri 23 Haziran’da gerçekleştirilecek
-
Mercedes-Benz GLE ve GLS geri döndü
Yıldızlı marka, yenilenen GLE ve GLS modellerini Türkiye’de yeniden satışa sundu
-
Volvo’da Gemini dönemi
Google Gemini, Google altyapılı Volvo modellerinde kademeli olarak kullanıma sunuluyor
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor















FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS