SEKTÖREL › DS E-TENSE PERFORMANCE’a inovasyon ödülü

DS E-TENSE PERFORMANCE’a inovasyon ödülü

12 Ekim 2022 / 15:06 DS E-TENSE PERFORMANCE, Fransa’nın en prestijli “Concours d'Élégance”ı olarak tanımlanan Chantilly Arts & Élégance’ta ödüle layık görüldü

DS E-TENSE PERFORMANCE’a inovasyon ödülü

DS Automobiles, Château de Chantilly bahçelerinde düzenlenen, Fransa’nın en prestijli “Concours d'Élégance”ı olarak tanımlanan Chantilly Arts & Élégance’ta bu yıl da yerini aldı. DS E-TENSE ve Eymeric François ile 2016 yılında ödül kazanan marka, DS E-TENSE PERFORMANCE ve Nicha tasarımıyla bu yılın etkinliğine de damgasını vurdu. Etkinlik kapsamındaki ödüller arasından DS E-TENSE PERFORMANCE, İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

0a50e1fb1a8147432024b08a3c0908af_1.jpg

Toplamda 600 kW’lik (815 bg) elektrik güç ünitesi ve dört tekerlekten çekişli aktarmasıyla, yüksek performanslı bir laboratuvar olarak tasarlanan DS E-TENSE PERFORMANCE, markanın Formula E Şampiyonası’nda 2 Pilotlar Şampiyonluğu ve 2 Takım Şampiyonluğu da kazanan DS PERFORMANCE departmanı tarafından geliştirildi. Şimdiden 3.000 km’yi aşan test denemelerine devam edilen DS E-TENSE PERFORMANCE’ın 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 2 saniyede gerçekleşiyor. Tamamen karbon monokok gövdesinde DS Automobiles’in tasarım dışa vurumunu yansıtan DS E-TENSE PERFORMANCE, her biri 800 LED’den oluşan farlarıyla 3 boyutlu bir efekt oluşturarak güvenlik ve prestijli görünümü birleştiriyor. Hareket eden bu laboratuvar otomobil, aerodinamik çizgilerinde doğadan ilham alıyor. Kullanılan renk de bu anlayışın yansıması. Dış koşullara ve görüş açısına bağlı olarak aracın rengi değişiklik gösterebiliyor ve kaputa kadar uzanan parlak siyah yüzeylerle çarpıcı bir kontrast etkisi sağlanıyor. 20 inçlik jantlar, benzersiz ara parçalarla aerodinamik profili destekliyor. Verimlilik, kokpitteki temel felsefeyi yansıtıyor. Çanak şeklindeki koltuklar ve Formula E’den aktarılan direksiyon, yüksek performans hissi veriyor. Özel siyah deri döşeme süsleme ile konfora ve detaylara da özen gösterildiği vurgulanıyor. 

0a50e1fb1a8147432024b08a3c0908af_0.jpg

Concours d’Élégance’ta DS E-TENSE PERFORMANCE’a, DS Automobiles modelinin çizgileri, renkleri ve malzemelerinden ilham alan moda evi Nicha’nın özel tasarımı eşlik etti. Charlène Vervoitte tarafından “sorumluluk sahibi lüks” mottosuyla kurulan Nicha, sürdürülebilir ve etik bir yaklaşım doğrultusunda özel kumaşlarla, sipariş üzerine ve ısmarlama olarak Fransa’da üretilen klasik ve üst sınıf ürünler sunuyor. 

DS Foto Galeri Tüm DS Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR