YENİ MODELLER › E-Transit Courier’in üretimi 2024'te başlıyor

E-Transit Courier’in üretimi 2024'te başlıyor

07 Nisan 2023 / 13:45 Benzinli, dizel ve elektrikli versiyonları bulunan yeni Transit Courier, Ford Otosan imzasıyla tanıtıldı

E-Transit Courier’in üretimi 2024'te başlıyor

Ford Pro, Ford Otosan mühendisliğiyle geliştirilen yeni Transit Courier'i ve aracın tamamen elektrikli E-Transit Courier versiyonunu şirketin İstanbul’daki Ar&Ge Merkezi’nde tanıttı. Tasarım ve mühendisliğine ek olarak üretimi de Ford Otosan tarafından Craiova fabrikasında gerçekleştirilecek olan Transit Courier’in 2023 yılında benzinli ve dizel versiyonları, 2024 yılında ise elektrikli versiyonu satışa sunulacak. 

9bc479c2bf1ead37ad6c7268fe760a4a_3.jpg

E-Transit Courier’in araç mimarisi, Ford Otosan tasarımcıları ve mühendisleri tarafından “Tasarım Odaklı Düşünce” felsefesi ile müşterilere en uygun çözümleri sunmak üzere tasarlanmış. Ford Pro'nun yazılım ve bağlı hizmetler platformuna entegre olan Transit Courier'nin mevcut modele göre yüzde 25 daha fazla yük hacmi ve daha fazla taşıma kapasitesi sunduğu açıklanıyor. 1.220 mm’ye çıkarılan arka tekerlek arası genişlik sayesinde kompakt van ilk kez iki Euro paleti aynı anda taşıyabiliyor. 2,9 m3 toplam kargo hacmi ise bir önceki modele göre yüzde %25 daha fazla. Buna ek olarak aracın hacmi, 2.600 mm'den uzun kalas veya boru gibi nesneleri taşımasına imkân veren yeni yük geçişli bölme özelliği kullanılarak daha da artırılabiliyor.

9bc479c2bf1ead37ad6c7268fe760a4a_4.jpg

Transit Courier'in kabini de artık daha teknolojik. Araçta Ford'un yeni SYNC 4 sistemine sahip 12 inçlik dokunmatik orta ekran bulunuyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye pazarında da yer alacak olan aboneliğe dayalı Bağlı Navigasyon sistemine de sahip olan araçtaki kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu ise standart. Araçtaki“Office Pack” donanımı ise dizüstü bilgisayar kullanmayı, evrak doldurmayı veya kabinde mola vermeyi daha kolay ve rahat hale getirmek için katlanabilir düz bir çalışma yüzeyi ve aydınlatma içeriyor.

9bc479c2bf1ead37ad6c7268fe760a4a_2.jpg

Transit Courier'nin tamamen elektrikli versiyonunda 100 kW'lik bir elektrikli motor görev yapıyor. Tek pedallı sürüş kabiliyeti de sunan E-Transit Courier için geliştirilen Ford Pro Charging yazılımı ise işletmelerin iş araçlarını eve götürmelerini ve kamuya açık şarjı kolaylaştırmayı destekliyor. Evde 11 kW'lik AC’ akım ile 5,7 saatte şarj olması hedeflenen E-Transit Courier'in evde şarjı tercih eden müşteriler arasında popüler olması bekleniyor. Ayrıca geceleri daha uygun elektrik tarifesinden yararlanmak için SYNC ekranı veya şarj yazılımı kullanılarak şarj planlanması yapılabiliyor.  

35fab871a601bcbf347f3dfa2b7c266a_1.jpg

Halka açık yerlerde şarj için 100 kW'ye kadar DC hızlı şarj özelliği de sunan araç, böylece 10 dakikalık şarj ile 87 km menzil kazanabiliyor. Yüzde 10-80 arası şarjın ise 35 dakikadan kısa sürdüğü açıklanıyor. E-Transit Courier ayrıca halka açık şarj cihazlarını içermesi planlanan BlueOval Şarj Ağı ile birlikte gelecek.

Beş veya daha fazla araca sahip olan müşteriler, Ford Pro E-Telematics'in kişiye özel özelliklerinden de yararlanabiliyor. Araç üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için anlık verileri kullanıyor ve Ford Pro Şarj’ın etkili ve sezgisel kullanımını destekleyen özellikler de sunuyor. “Tak ve Şarj Et” özelliği ile şarj işlemi fişin takılması ile otomatik olarak başlıyor ve fişi çektikten sonra araç sahibine fatura ve şarj özeti gönderiliyor. İki şarj arasında daha fazla yol gidebilmesi için aracın “Intelligent Range” özelliği daha doğru menzil hesaplaması sunmak için veriler topluyor.

35fab871a601bcbf347f3dfa2b7c266a_0.jpg

Her E-Transit Courier'de standart olarak bulunan yerleşik modem sayesinde, Ford Pro ekosistemi ile her zaman açık bağlantı ve bayi ziyareti gerektirmeden aracın kapasitesini zaman içinde geliştirebilen kablosuz yazılım güncellemeleri de sağlanıyor. Yerleşik modemi etkinleştirdikten sonra sürücüler, ilerleyen dönemlerde Ford Pro Yazılımı aracılığıyla olası çarpışmalar ve hırsızlık olayları için gelişmiş araç güvenliği uyarılarından yararlanabilecekler. Filo Çalıştırma Engelleme özelliği sayesinde, filo yöneticileri, çalışma saatleri dışında hırsızlığı veya yetkisiz kullanımı önlemek amacıyla E-Transit Courier’i uzaktan etkinleştirebilecek ve devre dışı bırakabilecekler.

Ford Pro, araç güvenlik uzmanı TVL ile iş birliği içinde E-Transit Courier için fabrikada takılan kilit paketleri sunuyor. Bu güvenlik paketleri araca zorla girme gibi saldırılara karşı ikincil kanca kilitlerinin aktive olması ve sürücünün iş yükünü azaltmak ve teslimatları daha hızlı yapabilmek için kayar yan kapıların otomatik kapanma ve kilitleme özelliğini de içeriyor. 

ÇOK OKUNANLAR