SEKTÖREL › Elektrikli Bentley 1 yıl gecikecek

Elektrikli Bentley 1 yıl gecikecek

29 Temmuz 2022 / 13:43 Bentley, ilk tamamen elektrikli modelinin üretim tarihini bir yıl ertelediğini açıkladı

Elektrikli Bentley 1 yıl gecikecek

Bentley, ilk tam elektrikli modelinin üretimini ertelediğini açıkladı. Automotive News Europe'un haberine göre; markanın CEO'su Adrian Hallmark, bu gecikme için bir neden belirtmezken, ilk elektrikli Bentley üretiminin 2025'ten 2026'ya kaydırıldığını açıkladı. Hallmark, bir coupe olması beklenen otomobilin ilk gösteriminin ise planlandığı gibi 2025'te yapılacağını belirtiyor.

Audi ve Bentley'in sahibi olan Volkswagen Group, ilk elektrikli Bentley'i de kapsayan Artemis projesi doğrultusunda, Ölçeklenebilir Sistemler Platformu (SSP) adındaki elektrik mimarisinde üretilecek otomobilleri piyasaya sürmek için sıkı bir zaman çizelgesi üzerinde çalışıyor.

2020 yılında yaptığı açıklamada Bentley, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlara veda edeceğini ve bu tarihteki tüm model yelpazesinin tamamen elektrikli araçlardan oluşacağını belirtmişti. Marka şu anda ise Flying Spur ve Bentayga'nın plug-in hibrit versiyonları olmak üzere sadece iki elektriklenmiş model sunuyor. Bentley, model yelpazesini elektriklendirmek ve İngiltere'deki üretim tesisini bu üretime hazırlamak için 2,5 milyar sterlin (3 milyar Euro) harcamayı planlıyor.

Kaynak: Automotive News Europe

ÇOK OKUNANLAR