GÜNDEM › Elon Musk'tan çarpıcı açıklamalar...

Elon Musk'tan çarpıcı açıklamalar...

29 Eylül 2015 / 20:00 Tesla Motors CEO’su, TopGear.com’a "benzinli ve dizel motorların sınırlarına ulaşıldığını" açıkladı

Elon Musk'tan çarpıcı açıklamalar...

Tesla Motors’un kurucusu ve CEO’su Elon Musk, gündemdeki dizel skandalı ile ilgili fikirlerini paylaştı. Belçika merkezli TopGear.com’a konuşan Musk, “Volkswagen bize benzinli ve dizel motorların sınırlarına ulaştığımızı gösteriyor. Artık yeni jenerasyon teknolojilere geçme zamanımız gelmiş olabilir.” sözleriyle elektrikli araçlara göndermede bulundu. Tesla CEO’su Volkswagen’in dieselgate skandalının tüketicilerin yeşil teknolojilere olan inancını azaltıp azaltmayacağı hakkındaki soruya ise, “Bence bu durumun tersi ortaya çıkacaktır.” şeklinde cevap verdi. Musk’ın açıklamalarının doğruluk payı varmış gibi görünüyor olsa bile, ABD’li mucit Volkswagen’in yaşadığı krizi fırsata dönüştürüyor da olabilir.

Bu gelişmenin yanı sıra, Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikasını geçtiğimiz hafta Hollanda’nın Tilburg kentinde açtığını ve bu fabrikada haftada 450 otomobil üretmeyi planladığını söyleyebiliriz.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR