GÜNDEM › Eterniti Artemis

Eterniti Artemis

26 Nisan 2012 / 01:52 Londra merkezli Eterniti Motors, Porsche Cayenne bazlı Artemis modelini Çin^de tanıttı

Eterniti Artemis
Kısıtlı sayıda üretim gerçekleştiren butik otomobil markalarından biri olan Londra merkezli Eterniti, Porsche Cayenne'i baz alarak yarattığı Artemis modelini gün ışığına çıkardı. Dünyanın ilk süper SUV'si olarak lanse edilen Artemis, modifiye edilmiş bir Cayenne'den daha fazlasını sunuyor. Otomobilin üretimine bu yılın yaz aylarında başlanması planlanıyor.

Gövdesi karbon kompozit malzemeler kullanılarak el işçiliğiyle şekillenen Artemiş, zemine yakın ve kaslı bir karosere, devasa bir ızgaraya ve egzoz çıkışları ile difüzörü içinde barındıran sportif bir arka tampona sahip. Kabini yüksek kaliteli materyallerle çevrelenen Artemis'in arka koltuğunda oturanlar için iPad ve içecek soğutucu gibi donanımlara yer verilmiş.

Eterniti Artemis'in kaputunun altında Cayenne Turbo'nun 4.8 litrelik çift turbo V8 motoru görev yapıyor. Gücü, firmanın tabiriyle birkaç midilli daha eklenerek 600 beygire çıkarılan bu ünite 750 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Maksimum 290 km/s hıza ulaşabildiği açıklanan Artemis 0-100 km/s hızlanmasınıysa 4.5 saniyede gerçekleştiriyor.
 

ÇOK OKUNANLAR