
Euro NCAP'ten Ford Transit'e iki ödül birden
01 Ocak 2021 / 21:35 Euro NCAP'in aktif güvenlik testleri sonucunda Transit altın, Transit Custom ise gümüş ödülü almaya hak kazandı

Euro NCAP, ilk kez gerçekleştirdiği aktif güvenlik testinde Avrupa'da satışta olan 19 van modelini değerlendirdi. Bu yeni testte; araçlara, bisikletlilere ve yayalara yaklaşırken devreye giren otonom acil frenleme sistemleri, şerit takip teknolojileri, aktif hız sınırlayıcıları ve yolcu takip sistemlerini değerlendiren Euro NCAP, yapılan değerlendirmeler sonucunda Ford Transit'e altın ödülü, Transit Custom'a gümüş ödüle layık gördü.
Euro NCAP ayrıca, Ford’un otonom acil frenleme sistemi (AEB) ile Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı ve Çarpışma Önleyici sistemlerine övgüde bulunarak, sınıfının lideri özellikler olduğunu vurguladı. Yine, Trafik Levha Tanıma Sistemi'nin tüm araçlar içinde en iyi (%100) skoru kaydettiği vurgulanırken, Otonom Acil Frenleme Sistemi'nin (AEB) ise bisikletlileri mükemmel şekilde koruduğu belirtildi.
Euro NCAP Genel Sekreteri Dr. Michiel van Ratingen; "Avrupa yollarındaki milyonlarca araç ve e-ticaret’in hızlı büyümesi göz önüne alındığında, ticari araçlarda yer alan aktif güvenlik sistemleri tüm kullanıcılar için güvenliği artırmanın en önemli anahtarı. Ticari araçlarda Avrupa'nın liderlerinden biri olan Ford, hem Transit hem de Custom modelleri ile trafikteki tüm unsurların korunmasına yardımcı oluyor ve güvenlik sistemlerinin verdiği taahhütleri gerçekten de tam olarak karşılıyor” diye konuştu.
Ford Transit; stresi ve yorgunluğu azaltmaya, çarpışmaların etkisini önlemeye yardımcı olmak amacıyla Çapraz Trafik Uyarı Sistemi destekli Kör Nokta Uyarı Sistemi, uzun yolculukları daha az yorucu ve daha ekonomik hale getiren Adaptif Hız Kontrolü, önünüzdeki yolu sürekli olarak izleyen ve şeritten çıktığınız anda uyararak tekrar şeridinize güvenle yönlendiren Şeritte Kalma ve Şerit Hizalama Yardımcısı, seyir halindeyken aniden önünüze çıkabilecek araç ve yayalara karşı otomatik olarak fren yaparak önden çarpışmaların etkilerini azaltılmasına ve önlenmesine yardımcı olan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleyici Akıllı Fren Sistemi gibi sürücü destek teknolojileri sunuyor.
-
OMODA 5 Ultima Türkiye'de...
OMODA 5, en üst donanım seviyesi olan Ultima ile Türkiye’de satışa sunuldu
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS