GÜNDEM › Euro NCAP'ten Qashqai'ye ödül...

Euro NCAP'ten Qashqai'ye ödül...

17 Ocak 2015 / 13:09 Euro NCAP, Nissan Qashqai'yi 2014'ün en güvenli kompakt aile otomobili seçti...

Euro NCAP'ten Qashqai'ye ödül...

Nissan Qashqai, bağımsız test organizasyonu Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testleri sonucunda rakiplerini geride bırakarak ”En Güvenli Kompakt Aile Otomobili” seçildi. Gerçekleştirilen önden çarpma testinde Qashqai'nin yolcu kabini, sağlam yapısını korurken, sürücü ve ön yolcunun da, hem diz hem de uyluk bölgesinin zarar görmediği tespit edilmiş. Qashqai'nin, yandan çarpma testinde de vücudun her kısmını çok iyi koruduğu açıklanıyor. 

Qashqai'nin çocuklar ve bebekler için de ileri düzeyde koruma sunduğu belirtilmekte. Dinamik testlerde kullanılan çocuk mankenlerin test sonuçlarından gelen veriler değerlendirildiğinde, çocukların zarar görmediği ortaya çıkmış. Qashqai ayrıca yayalar için de koruma sağlamayı unutmuyor. Otomobilin ön tamponu, yayaya çarpma durumunda mümkün olan en az hasarı vermeye yönelik tasarlanmış. 

Qashqai'nin yüksek puanlar almasında güvenlik teknolojilerinin de büyük bir payı bulunuyor. Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem, Yorgunluk Algılama Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Otomatik Uzun Far Asistan ve Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Qashqai’nin sunduğu Güvenlik Kalkanı teknolojilerinden bazıları. Nissan Güvenlik Kalkanı aynı zamanda, Çevre Görüş Sistemi teknolojisi sayesinde Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Hareketli Nesne Algılama Sistemi de sunuyor. 

ÇOK OKUNANLAR