MOTORSPORLARI › F1 motorları 2016’da daha gürültülü olacak

F1 motorları 2016’da daha gürültülü olacak

24 Ocak 2016 / 18:06 Mercedes-AMG teknik patronu Paddy Lowe, F1 2016 sezonunda motorların daha çok ses çıkartmasını beklediğini söyledi

F1 motorları 2016’da daha gürültülü olacak

Mercedes-AMG Formula 1 teknik patronu Paddy Lowe, Formula 1 otomobillerinde yer alan motorların 2016 sezonunda daha gürültülü olmasını beklediğini açıkladı. F1 motor tedarikçileri geçtiğimiz yıl izleyiciler tarafından hibrit motorların sessizliği konusunda yapılan eleştiriler sonrasında otomobillerin daha yüksek egzoz düzenlerinde değişiklik yapmak zorunda kalmıştı. Bu değişikliğin yanı sıra yeni sezon ile birlikte otomobillerin çift egzoz çıkışına sahip olması yönünde bir düzenleme getirildi. Otomobillerin egzoz düzeninde yapılacak olan bu değişiklik ile birlikte, motorun ürettiği ses geçtiğimiz sezonda olduğu kadar engellenmeyecek.

Sistemin işleyeceğine tamamen inanan Lowe, motorların sesinin ne kadar yükseleceği konusunda ise henüz bir fikre sahip olmadığını söylüyor. Takımın yayımladığı bir videoda, “Bu sistem çalışacak ve otomobillerin ne kadar daha gürültülü olacağını göreceğiz.” diyen teknik patron, sözlerini “Laboratuvarlarda yapılan testler seste belirgin bir artışın olduğunu gösteriyor. Egzozun tahliye bölümü ana egzoz borusunu bir anlamda susturuyordu, bu parçayı ana egzoz borusundan kaldırdıktan sonra ana boruda çok daha az susturucu etkisi göreceğiz.” diyerek tamamlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR