GÜNDEM › Fiat Egea “Autobest 2015” seçildi!

Fiat Egea “Autobest 2015” seçildi!

16 Aralık 2015 / 22:27 Fiat’ın bu başarısının yanında Koç Holding Otomotiv Grubu “Companybest 2015” ödülüne layık görüldü

Fiat Egea “Autobest 2015” seçildi!

Sonuçları her yıl merakla beklenen ve Avrupa’nın en büyük uluslararası otomotiv ödüllerinden bir tanesi olan AUTOBEST’in sonuçları açıklandı. Tofaş’ın Bursa fabrikasından dünyaya ihraç edilen Fiat Egea, “en iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen” ödül olan AUTOBEST 2016’nın sahibi oldu. Avrupa ülkeleri nüfusunun yüzde 91’ini temsil eden jüri üyelerinden 1492 puan alan Fiat Egea, tasarım, sürüş konforu, teknoloji, geniş iç hacim, yakıt tüketimi, dağıtım, yedek parça ve fiyat gibi 13 ayrı parametrede değerlendirilerek rakiplerini geride bıraktı.

Koç Holding Otomotiv Grubu da, COMPANYBEST 2015 (En İyi Şirket) Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl ilk kez bir otomotiv markasına değil, bir otomotiv grubuna verilen COMPANYBEST ödülüne ilişkin AUTOBEST Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dan Vardie, “Grubun yürüttüğü dikkat çekici endüstriyel operasyonlar ve grup şirketlerinin başarıları jürinin kararında etkili unsurlar oldu” şeklinde konuştu.

2016 yılı için yapılan oylamalarda Fiat Egea, finaldeki Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda CR-V ve Mazda CX-3’ün karşısına çıkmıştı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR