YENİ MODELLER › Ford Fiesta (2013)

Ford Fiesta (2013)

07 Eylül 2012 / 01:15 Ford'un B-segmenti modeli Fiesta, makyajlı yüzü ve yeni donanımlarıyla dikkat çekiyor

Ford Fiesta (2013)
Ford'un kapsamlı bir makyaj geçiren Fiesta modelinin resmi fotoğrafları yayınlandı. Daha önce duyurulan Fiesta ST konseptiyle benzer yüz hatlarına sahip olan Fiesta, daha agresif bir ön tasarıma ve yeni stoplara kavuştu. Büyük bir ön ızgara, LED gündüz farları ve yeni motor kaputu otomobildeki en belirgin tasarım değişiklikleri olarak öne çıkarken, makyajın bir başka etkisiyse teknolojik donanımlarda kendini gösteriyor.

Ford makyajlı Fiesta'da, şehir içindeki küçük çarpışmaları önleyen Active City Stop özelliğine, araç içi bağlantı sistemi olan Ford SYNC donanımına ve bir ilk niteliğindeki MyKEY teknolojisine yer veriyor. Burada özellikle MyKey'den bahsetmemiz gerekiyor. Ebeveynler düşünülerek geliştirilen bu sistemde Fiesta'nın maksimum hızını ve müzik sisteminin ses düzeyini sınırlandırmak mümkün. Sistem ayrıca, emniyet kemeri takılmaması durumunda müzik sisteminin sesini kapalı tutabiliyor.

Fiesta'daki bir diğer yenilik de 3-silindirli 1-litrelik Ecoboost motor oluyor. 100 bg ve 125 bg’lik seçeneklere sahip olan bu küçük motor Fiesta'yı artık daha çekici bir otomobile dönüştürecektir.

ÇOK OKUNANLAR