MOTORSPORLARI › Ford Motorsport Türkiye Yeşil Bursa Rallisi’ne damga vurdu

Ford Motorsport Türkiye Yeşil Bursa Rallisi’ne damga vurdu

07 Ağustos 2018 / 11:56 Ford Motorspor Türkiye ekipleri, 43. Yeşil Bursa Rallisi’nde 4 çeker ve 2 çeker kategorilerinde ilk sırayı aldılar

Ford Motorsport Türkiye Yeşil Bursa Rallisi’ne damga vurdu

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı, 03-05 Ağustos tarihleri arasında Bursa’da düzenlendi. Bu yıl 43'üncüsü gerçekleşen, Orhaneli - Keles bölgesindeki 107,75 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 467,03 km olan Yeşil Bursa Rallisi'nin sembolik startı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünden alındı.

Sezon genelinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir heyecana sahne olan ve son etaba kadar büyük çekişmenin yaşandığı asfalt zemine sahip Yeşil Bursa Rallisi’nde Ford Motorsport Türkiye pilotları 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2 ve ST araçlar ile yarıştılar ve sıcak havanın yarattığı ekstra baskıya rağmen yarışı çok başarılı bir şekilde tamamladılar.

Yeşil Bursa Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda pilotlar, takımlar, iki çeker kategorilerinde Ford Motorsport Türkiye’nin liderliği devam ediyor.

İlk defa 2004 yılında Ford Motorsport Türkiye çatısı altında yarışmaya başlayan Yağız Avcı, bu sezon yarıştığı Fiesta R5 aracı ile sezonun ilk 2 yarışında olduğu gibi co-pilot koltuğunda Onur Vatansever’in desteğini de arkasına aldı. Rekabetin en üst düzeyde olduğu 4 çeker kategorisinde son ana kadar soğukkanlılığını koruyan Yağız Avcı podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda altıncı şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.          

4 çeker kategorisinde yine 4 çeker Fiesta R5 ile mücade eden Deniz Fahri – Bahadır Gücenmez ikilisi ise yarışı 3’üncü sırada tamamladı. Sezon başından bu yana istikrarlı bir şekilde mücadelesini sürdüren Deniz Fahri Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk 4 yarışı sonra 3ncülük koltuğundaki yerini de sağlamlaştırdı.

Mücadelenin yoğun yaşandığı 2 çeker kategorisinde ise 1.0L EcoBoost Fiesta R2T ile mücade eden Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi tüm rakiplerinin önünde zorlu ralliyi kendi kategorilerinde ilk sırada tamamlarken genel klasmanda da 4’üncülüğü elde etiler.

Yeşil Bursa Ralli’sinde Ford Motorspor Türkiye çatısı altında start alan 16 Fiesta aracın tamamı finish’e gelmeyi başarırken genel klasmanda ilk 10’da toplam 6 Fiesta yer aldı.

Fiesta Rally Cup’ta 14 ekip yarıştı

Ford Motorspor Türkiye çatısı altında uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sene itibariyle yeniden düzenlenmeye başlayan ve Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ile birlikte yapılan, 2 çeker araçların yarıştığı Fiesta Rally Cup organizasyonu da yoğun bir çekişmeye sahne oldu.

14 Fiesta aracın kıyasıya mücadelesine tanık olan Yeşil Bursa Rallisi’nde Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi Fiesta R2T ile Fiesta Rally Cup’ı ilk sırada bitirirken, Bulgar ekip Georgi Geradzhiev – Georgi Gadzhev Fiesta R2 ile ikinci, İsmet Toktaş – Sedat Bostancı ikilisi ise Fiesta R2T ile üçüncü sırayı aldı.

ÇOK OKUNANLAR