
Goodyear ve Rainer Zietlow’dan yeni dünya rekoru!
20 Ekim 2014 / 20:42 Zietlow, Norveç’ten Güney Afrika’ya uzanan 17.000 kilometrelik yolu 22 günden kısa bir sürede kat ederek dünya rekoru kırdı

Rainer Zietlow ve takımı Challenge4, SUV ve 4X4 araçlar için tasarlanan Goodyear Wrangler HP lastikleriyle donatılmış Volkswagen Touareg V6 TDI model araçlarıyla yeni bir dünya rekoruna imza attı. 21 Eylül’de yola çıkan Zietlow ve takımı Norveç, Nordkapp ile Güney Afrika, Cape Agulhas arasında en hızlı sürüşü gerçekleştirdi.
Goodyear Wrangler HP lastikleri ile 17.752 kilometrelik yolculuğa çıkan ekip daha önce 28 günde tamamlanan yolu 21 gün 16 saatte tamamlayarak yeni bir dünya rekoruna imza attı. Sel, çamur, arazi ve Kenya’nın ‘cehennem yolu’ diye anılan, dünyanın en zorlu zemin ve hava koşulları altında sürüş yapan ekip, Tanzanya’da geçirdiği kazadan sonra sürüşe ara vermek zorunda kaldı. Aracın 13 gün süren tamiri sonrasında yarışa kaldığı yerden devam eden ekip tüm olumsuzluklara rağmen dünya rekorunu kırmayı başardı.
Zietlow ve takımı sürüş esnasında kullandıkları ekipmanları tanıtacakları, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’yı kapsayan bir dizi uluslararası tanıtım turu gerçekleştirecek.
Rainer Zietlow kat ettiği her kilometre için Zambiya ve Sudan’daki SOS çocuk köylerine, 20 eurocent bağış yaptı. Goodyear ise Zietlow adına yapacağı bağışla Zietlow’un bağışını ikiye katlayacak.
Haber: Ege Geçyatan
-
Tamamen elektrikli yeni CLA Türkiye'de...
Görkemli bir lansmanla Türkiye pazarına giren elektrikli CLA, 4.690.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
Mazda artık Doğan Trend Otomotiv'e emanet
Doğan Trend, Mazda ile hizmet anlaşması imzalayarak Türkiye’deki servis ağı yönetimini üstlendi
-
Toyota'nın geleceği Japonya'da sahne aldı
Toyota, Japonya Mobilite Fuarı’nda birçok konsept sergiledi. Corolla Concept de bunlar arasındaydı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS