KONSEPT › GTI SuperSport, Gran Turismo 6’daki yerini aldı

GTI SuperSport, Gran Turismo 6’daki yerini aldı

14 Nisan 2015 / 12:13 Geçtiğimiz günlerde teaser fotoğrafları yayınlanan sanal konsept, 503 bg güç üretiyor

GTI SuperSport, Gran Turismo 6’daki yerini aldı

Volkswagen, Gran Turismo 6 için özel olarak tasarladığı GTI Supersport Vision Gran Turismo konseptini sanal dünyada otomobil tutkunlarının beğenisine sundu. Gran Turismo 6’da şu anda indirilmeye hazır olan konsept otomobil, aslında Golf GTI baz alınarak geliştirilmiş bir sanal süper otomobil. Markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı GTI Roadster Vision Gran Turismo konseptinin halefi olarak da nitelendirilebilecek olan otomobil, Volkswagen tarafından “sanal pistlere gönderdiğimiz, GTI filomuzu genişleten bir otomobil” sözleri ile betimleniyor.

Üç kapılı oldukça iddialı bir hatchback gövdeye sahip olan GTI SuperSport bünyesinde bol miktarda barındırdığı karbon bileşenleri ile dikkat çekiyor. Karbon fiberin otomobilin gövdesinde çok fazla kullanılmış olması, sanal konseptin 2.5 kg/bg’lik bir güç/ağırlık oranına yardımcı olurken, Volkswagen “otomobilin gövde proporsiyonları ve panellerinin gerçekten alçak bir ağırlık merkezi elde edilecek şekilde optimize edildiğini söylüyor. Devasa radyatör ızgarası, ön tamponda yer alan büyük splitter, büyük tavan spoyleri ve arka difüzör ise diğer dikkat çeken tasarım öğeleri arasında yer alıyor.

GTI SuperSport Vision Gran Turismo konseptinin kaputunun altında yer alan VR6 TSI motor 503 bg güç ve 665 Nm tork üretirken, üretilen güç ve tork 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi vasıtasıyla yere aktarılıyor. Bu bileşim sanal konseptin 0-100 km/s sprintini 3.6 sn’de tamamlamasını ve 300 km/s’den daha yüksek maksimum hıza sahip olmasını sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR