GÜNDEM › Honda Accord Coupe Concept

Honda Accord Coupe Concept

30 Ocak 2012 / 14:25 Honda, sedan Accord'dan önce, otomobilin Amerika pazarına yönelik coupe versiyonunu tanıttı

Honda Accord Coupe Concept
Honda Accord'un coupe versiyonu Amerika pazarında çok tutuluyor. Bu yüzden olacak ki marka, sedan Accord'dan önce bu otomobilin coupe versiyonunu Detroit'te sergiledi. Henüz bir konsept olsa da üretime çok yakın görünen Accord Coupe'nin 2013 model olarak Amerika yollarına çıkması planlanıyor.

2013 model Accord Coupe'de yeni nesil motorlar görev yapacak ve Amerika'daki baz versiyon Honda'nın yeni Earth Dreams motor serisinden 2.4 litrelik SOHC i-VTEC üniteyle sunulacak. 181 bg gücündeki bu 4 silindirli motorda 6-ileri manuel ve CVT şanzıman seçenekleri bulunacak. Accord'un bir diğer motor seçeneği de 24 supaplı 3.5 litrelik i-VTEC V6 olacak. Honda Değişken Silindir Yönetimi (VCM) sistemiyle donatılan bu motorsa yepyeni bir 6-ileri otomatik veya 6-ileri manuel şanzımanla alınabilecek. Honda'nın yeni ECO Assist teknolojisiyle donatılacak olan yeni Accord'un ayrıca bir de, 120 kW'lık güçlü bir elektrikli motora sahip plug-in hybrid versiyonu bulunacak.

Accord Coupe, özellikle Amerika pazarına yönelik bir model. Accord'un Avrupa pazarını ve doğal olarak bizi de ilgilendiren sedan versiyonu hakkındaysa henüz bir açıklama bulunmuyor. Ancak 2013 yılı gelmeden önce sedan gövdeli yeni Accord'un da tanıtılacağını düşünüyoruz.

ÇOK OKUNANLAR