YENİ MODELLER › Honda Civic Type R makyajlandı

Honda Civic Type R makyajlandı

11 Ocak 2020 / 18:13 Ateşli Honda, görsel dokunuşları ve teknik revizyonları kapsayan bir makyaj operasyonu geçirdi

Honda Civic Type R makyajlandı

Honda, performans canavarı Civic Type-R'ı güncelledi. Hem görsel hem de teknik açıdan yeniliklere sahne olan Civic Type R'ın makyajlanmasıyla birlikte Civic gamı da tamamen elden geçirilmiş oldu. 

Ön ve arka bölümlerinde gövde rengi detayları kapsayan hafif çaplı dokunuşlar bulunan Type R'ın ön ızgarası da daha iyi soğutma performansı için biraz genişletilmiş. S2000 CR'deki mavi rengi hatırlatan 'Boost Blue' adında yeni bir renk seçeneğine de kavuşan Type  R'ın kabini de makyajdan nasibini almış. Artık alkantara kaplı bir direksiyon simidine ve yeni bir vites topuzuna sahip olan otomobil, Honda Sensing sürüş destek sistemlerini de standart olarak sunuyor. Otomatik acil frenleme, şeritte tutma yardımcısı, adaptif hız sabitleme ve kör nokta uyarı sistemi Type R'daki güvenlik teknolojileri arasında yer alıyor.

3aba23db0d4a5a5c64c446deb697debf_0.jpg

Honda, performanslı modelinin görünmeyen yerlerinde de bazı revizyonlar gerçekleştirmiş. Amortisörleri daha iyi bir konfor seviyesi için yeniden ayarlanan otomobilin arka burçları ise sertleştirilmiş. Ayrıca direksiyon hissini iyileştirmek ve daha kısa vites geçişleri elde etmek için de mühendislerin bazı dokunuşlar gerçekleştirdikleri açıklanıyor. Type R'ın 320 beygir gücündeki 2-litrelik VTEC Turbo motorunda ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Makyajlı Type R'ın 2020'nin sonlarına doğru satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR