YENİ MODELLER › Honda CR-V (2012)

Honda CR-V (2012)

23 Kasım 2011 / 01:03 Honda CR-V'nin tamamen yenilenen dördüncü nesli Los Angeles Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıktı

Honda CR-V (2012)
Dördüncü nesil Honda CR-V, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda ortaya çıktı. Daha önce konsept versiyonunu yayınladığımız crossover'ın boyutları hemen hemen aynı kalırken sadece milimetrelik değişiklikler gerçekleşmiş. 4529 mm'lik uzunluğu selefinden 20 mm daha az olan CR-V'nin 1653 mm olan yükseklik değeriyse AWD versiyonunda üçüncü nesilden 25 mm, önden çekişli  versiyonundaysa 35 mm daha az. Otomobil her ne kadar daha alçak ve daha kısa olsa da yaşam alanının halen çok geniş olduğu açıklanıyor.

Yüzü eskisine oranla daha modern ve agresif görünen CR-V’nin artık daha aerodinamik olduğu söyleniyor. Açıklamalara göre otomobilin gövdesi de artık daha rijit.;Bu sayede daha sessiz ve titreşimsiz yolculukların yanı sıra daha keyifli ve hisli sürüşlerin de önü açılmış. CR-V’nin arka tasarımındaysa dik tasarımlı LED stop lambaları dikkat çekiyor. Crossover görüntüsünü aynen koruyan CR-V'nin genel olarak ilk nesilden bugüne SUV’den crossover'a doğru bir evrim geçirdiğini söyleyebiliriz.

CR-V’nin iç mekanında geleneksel Honda dokunuşlarına yer verildiği görülürken, kaliteli bir görünüm sunan materyallerle bezenmiş kokpit tasarımı güncel CR-V'dekinden çok daha modern görünüyor. Otomobilin Amerika pazarındaki donanım listesi de zengin tutulmuş. Hız sabitleme sistemi, Bluetooth bağlantısı, i-MID,panaromik cam tavan, yüksek çıkış gücüne sahip ses sistemi, deri döşeme, otomatik klima, eş zamanlı AWD kontrol sistemi, uydu tabanlı Pandora radyo sistemi gibi birçok donanımı bünyesinde barındıran CR-V’nin i-MID multimedya sistemi gelen SMS leri okuma özelliğine sahip. Geniş açılı bir geri görüş kamerasıyla da donatılan Honda’nın bagaj eşiği de daha alçak tutularak yüklemeler kolaylaştırılmış.

Amerika pazarına sunulacak olan CR-V’de 2.4 litrelik i-VTEC 4 silindirli motor görev yapıyor. Bu motor 185 bg güç ve 221 Nm torkunu 5-ileri otomatik şanzımanla birlikte dört tekerlekten ya da önden çekişli aktarma sistemiyle yere aktarıyor. Eco adlı yeni bir ekonomi modunun da bulunduğu otomobil, bu modda kullanıldığı takdirde daha tutumlu ve çevreci bir karaktere büründüğünü yeşile dönen gösterge tablosuyla belli ediyor. Honda CR-V'nin Avrupa versiyonlarındaysa 2-litrelik i-VTEC ve 2.2 litrelik turbodizel motor seçeneklerine sahip olacağını tahmin ediyoruz.

Standart donanımda yer alan elektronik stabilite kontrolü VSA, ABS, fren destek sistemi, OPDS adlı otomatik yolcu airbag kontrol sistemi gibi güvenlik öğeleri sayesinde Honda CR-V'nin güvenliği de şansa bırakmadığı belirtiliyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR