GÜNDEM › Honda önümüzdeki ay süper otomobil dünyasına geri dönüyor

Honda önümüzdeki ay süper otomobil dünyasına geri dönüyor

21 Mart 2016 / 19:24 Japon üretici heyecanla beklenen modeli NSX’in ikinci jenerasyonunun üretimine Nisan ayında başlıyor

Honda önümüzdeki ay süper otomobil dünyasına geri dönüyor

Honda, 10 yıl aradan sonra süper otomobili NSX’in ikinci neslinin üretimine başlıyor. Selefinden farklı olarak markanın Ohio’daki tasarım merkezinde dört yıllık bir geliştirme süreci sonrasında hayata geçirilen yeni Honda NSX’in üretimi de aynı merkezde gerçekleşecek. Japon üreticinin yeni modelinin üretimi, Performance Manufacturing Center (PMC) olarak anılan tamamen yeni bir tesiste 100 kadar profesyonel otomotiv çalışanı tarafından gerçekleştiriliyor. Honda yetkilileri PMC’de yer alan üretim teçhizat ve teknolojilerinin, sınırlı sayıda üretilen araçlara özel olarak geliştirildiğinin altını çiziyor. Marka yetkililerinin iddialarına göre bu durum NSX gibi özel otomobil için gerekli olan üstün işçilik seviyesi ile ileri teknolojiyi bir araya getiriliyor.

Honda’nın yeni süper otomobilinin üretim süreçlerinde yer alan özel yöntemlerin başında hassas robotize kaynak teknolojisi, titanyuma benzer kimyasal özelliklere sahip astar boya altı zirkonyum gövde kaplaması, ultra dirençli alüminyum şasi parçaları için ablasyon döküm, her bir üretim istasyonu bitiminde kalite kontrolü, her araç için 14 saatin üzerinde işçilik süresi, 11 katmanlı boya teknolojisi, her araca dinamik performans ve yol tutuş testi ile konfigürasyonu ve özel seçilmiş ustaların elinden çıkan çift turbo beslemeli V6 motor geliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR