GÜNDEM › HondaJet uçuş onayını aldı!

HondaJet uçuş onayını aldı!

21 Aralık 2015 / 00:21 Honda’nın hafif jet uçağı ABD Federal Havacılık İdaresi’nden uçuşa elverişlilik sertifikası aldı

HondaJet uçuş onayını aldı!

Kurulduğu günden bu yana kurucusu Soichiro Honda’nın hayallerinden biri olan Honda tarafından üretilecek uçak gerçek oldu. 2014 yılında ticarileşen bu hayal, farklı havacılık denetleme kuruluşlarından onay almaya devam ediyor. HondaJet, ABD Federal Havacılık İdaresi’nden Tip Sertifikası aldı ve bu vesileyle Honda Aircraft Company ve FAA, Honda Aircraft’ın Greensboro, Kuzey Carolina’da bulunan genel merkezinde bir tören gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen törene FAA Yöneticisi Michael Huerta ve FAA yetkililerinin yanı sıra hükümet temsilcileri, toplum liderleri, HondaJet bayileri, tedarikçileri ve Honda Aircraft ortakları da dahil 2.000 üzerinde kişi katıldı. Sertifikayı Honda Aircraft Başkan ve CEO’su Michimasa Fujino teslim aldı.

Honda Aircraft Company, FAA ile birlikte gerçekleştirdiği testlerle HondaJet’in performansını, güvenliğini, işlevselliğini ve güvenilirliğini onaylattı. Testler ABD’deki 70’ten fazla noktada 3.000 saatin üzerinde uçuşla gerçekleştirildi.

Havacılık endüstrisinde HondaJet’i özel yenilikçi kanat üstü motor yerleşimi, doğal katmanlı akışa sahip kanatlar ve kompozit gövde gibi özellikler, uçağı yüksek performanslı, yüksek yakıt verimliliğine sahip ve geniş hacimli hafif bir jet yapıyor. Honda Aircraft’ın Greensboro’da bulunan üretim hattında üretilen ve 420 knot (777 km/s) ile sınıfının en hızlısı olan HondaJet, aynı zamanda sınıfının yüksek yakıt verimliliğine sahip jeti olarak da gösteriliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR